Newsroom

Newsroom

Συμμάχους σε Κούβα και Λατινική Αμερική αναζητά η Ρωσία

Ταξίδι σε Κούβα, Κεντρική και Λατινική Αμερική πραγματοποιεί ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, σε μία προσπάθεια εξασφάλισης πολιτικής στήριξης…

lavrof 0

Ταξίδι σε Κούβα, Κεντρική και Λατινική Αμερική πραγματοποιεί ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, σε μία προσπάθεια εξασφάλισης πολιτικής στήριξης από τους αριστερούς συμμάχους της Μόσχας στο ζήτημα της Ουκρανίας.

Μιλώντας στην Κούβα, ο Λαβρόφ υποστήριξε ότι η Δύση προσπαθεί να καλύψει την αποτυχία της πολιτικής της έναντι της Ουκρανίας με τις κυρώσεις που επιβάλλει στη Ρωσία, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών της Κούβας, Μπρούνο Ροντρίγκεζ, σχολίασε ότι η προς ανατολάς επέκταση του ΝΑΤΟ αποτελεί απειλή για τη διεθνή ασφάλεια.

«Είναι σημαντικό να συγχρονίσουμε τα ρολόγια με τους συμμάχους μας για να εξασφαλίσουμε μια συντονισμένη δράση επί των διεθνών θεμάτων», ανέφερε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας από τη Μανάγκουα της Νικαράγουα, πριν από τη συνάντηση του με τον πρόεδρο της χώρας, Ντανιέλ Ορτέγα. «Η Ρωσία και οι σύμμαχοί της στην περιοχή επιθυμούν μια ειρηνική λύση στην κρίση της Ουκρανίας μέσω διαπραγματεύσεων, που θα περιλαμβάνει όλα τα εμπλεκόμενα μέρη», πρόσθεσε.

«Η Νικαράγουα υποστηρίζει την πρωτοβουλία της Ρωσικής Ομοσπονδίας να βρει ειρηνικές λύσεις στη Συρία και την Ουκρανία», δήλωσε από την πλευρά του ο Ορτέγα.

Ο Λαβρόφ ξεκίνησε το ταξίδι του την Δευτέρα από την Αβάνα, και θα συνεχίσει στο Περού και τη Χιλή.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…