Θάνατος 11χρονου Μάριου από αδέσποτη σφαίρα: Το δημόσιο αρνείται την αποζημίωση

Ακόμα μια άκαρπη δικαστική διαμάχη με το Δημόσιο για την οικογένεια του αδικοχαμένου 11χρονου μαθητή

4154802

Στο Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας βρέθηκε σήμερα η οικογένεια του μικρού Μάριου, ο οποίος πριν από τέσσερα χρόνια τραυματίστηκε στο προαύλιο χώρο του σχολείου στο Μενίδι από μία αδέσποτη σφαίρα, η οποία λίγες ώρες αργότερα του στοίχισε τη ζωή.

Αφού προηγουμένως το Δημόσιο είχε ήδη ασκήσει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης με την οποία επιδικάστηκε το συνολικό ποσό των 490.000 ευρώ στην οικογένεια, σήμερα, οι γονείς του αδικοχαμένου 11χρονου βρέθηκαν στα δικαστήρια όπου συζητήθηκε η έφεση που έχει ασκήσει το ελληνικό Δημόσιο επιδικάζοντας αποζημίωση ύψους 490.000 ευρώ στην οικογένεια του, για ψυχική οδύνη.

Πριν από τη σημερινή συζήτηση σε δεύτερο βαθμό, οι συγγενείς του 11χρονου στις 15 Ιανουαρίου 2021 μέσω του πληρεξουσίου δικηγόρου τους, Θεοδ. Μαντά, υπέβαλαν αίτημα προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, ζητώντας να παραιτηθεί από την έφεσή του το Δημόσιο και εκείνοι αντιστοίχως από τους τόκους και το 10% του επιδικασθέντος κεφαλαίου.

Αρκετούς μήνες αργότερα το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους έκρινε ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει κάποια συμφωνία, απόφαση η οποία ελήφθη με οριακή πλειοψηφία 6-5. 

Σήμερα, το Δημόσιο ζήτησε να απορριφθεί στο σύνολο της η αίτηση της οικογένειας του Μάριου, τονίζοντας ότι δεν φέρει ευθύνη για το θάνατο του 11χρονου, ενώ η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου αναμένεται να εκδοθεί τους επόμενους μήνες.

Το χρονικό της τραγικής κατάληξης του 11χρονου μαθητή:

Ήταν Πέμπτη 8 Ιουνίου του 2017 όταν ο 11χρονος Μάριος Σουλούκος έπεσε νεκρός από αδέσποτη σφαίρα στην αυλή του 6ου Δημοτικού Σχολείου του Δήμου Αχαρνών. 

Ο 11χρονος Μάριος βρισκόταν στον προαύλιο χώρο του σχολείου και περίμενε μαζί με τους άλλους συμμαθητές του την έναρξη του θεατρικού μέρους της εκδήλωσης. Λίγο πιο πέρα βρισκόταν η μητέρα του, η οποία ήταν και δασκάλα του σχολείου.

Λίγο αργότερα έπεσε με το κεφάλι στο έδαφος και μεταφέρθηκε διασωληνωμένος στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία.  Παρά και τις προσπάθειες ανάνηψης από τους γιατρούς το παιδάκι κατέληξε. Οι πρώτες πληροφορίες που έλεγαν ότι ο θάνατός του προκλήθηκε από πτώση λόγω λιποθυμίας πολύ γρήγορα διαψεύστηκαν.

Τις επόμενες μέρες οι κάτοικοι του Μενιδίου βγαίνουν στους δρόμους και σύντομα, το αρχικό μούδιασμα γίνεται οργή. Οι γονείς κράταγαν πλακάτ που έγραφαν: «Αύριο ποιος», «Προστατέψτε τα παιδιά μας», «Δεν είμαστε ρατσιστές, είμαστε γονείς». 

Πολλούς μήνες αργότερα, το Μενίδι παραμένει εγκαταλελειμμένο από την πολιτεία που έχει αφήσει εδώ και δεκαετίες να μετατραπεί σε αποθήκη ναρκωτικών, εμπορίας όπλων και τόπο άλλων εγκληματικών ενεργειών.

Σοκάρει η Τερζή: «Στη Eurovision δέχτηκα ψυχική κακοποίηση – Εκείνο το βράδυ μέσα μου πέθαινα» (Video)

image 7

Σοκάρει η Τερζή: «Στη Eurovision δέχτηκα ψυχική κακοποίηση – Εκείνο το βράδυ μέσα μου πέθαινα» (Video)

Η γνωστή τραγουδίστρια μιλάει για την συμμετοχή της στη Eurovision και για πρώτη φορά αποκαλύπτει…

Τραγωδία στην Κρήτη: Τουρίστας έχασε τη ζωή του στην παραλία της Αγίας Μαρίνας – Δεν υπήρχε ναυαγοσώστης

εκαβ3

Τραγωδία στην Κρήτη: Τουρίστας έχασε τη ζωή του στην παραλία της Αγίας Μαρίνας – Δεν υπήρχε ναυαγοσώστης

Λόγω του ισχυρού κυματισμού και του αέρα είχε παρασυρθεί σε μεγάλη απόσταση από την παραλία…

Viral (ξανά) η Σάττι: Τραγουδάει το «Ζάρι» στην ντουζιέρα και «βάζει φωτιά» στο διαδίκτυο

satti marina

Viral (ξανά) η Σάττι: Τραγουδάει το «Ζάρι» στην ντουζιέρα και «βάζει φωτιά» στο διαδίκτυο

Έχει συγκεντρώσει ήδη μέχρι στιγμής 1,7 εκατομμύρια προβολές καθιστώντας το βίντεο το πρώτο trend στην…