Ήχησαν οι σειρήνες της αμερικάνικης πρεσβείας στη Βαγδάτη

Τέσσερις ρουκέτες κατιούσα έπεσαν  μέσα στην Πράσινη Ζώνη της Βαγδάτης, την αυστηρά φυλασσόμενη και οχυρωμένη περιοχή όπου στεγάζονται ξένες πρεσβείες και κυβερνητικά κτίρια, μεταξύ άλλων η αμερικανική πρεσβεία, ανακοίνωσε ο ιρακινός στρατός

us embassy

Πύραυλοι  έπεσαν στην προστατευμένη Πράσινη Ζώνη της Βαγδάτης, σύμφωνα με την ιρακινής αστυνομίας την Τρίτη, η οποία αποτελεί έδρα της κυβέρνησης του Ιράκ και ξένων πρεσβειών. Ιρακινές πηγές ασφαλείας δήλωσαν ότι η επίθεση είχε στόχο την πρεσβεία των ΗΠΑ, σπάζοντας πάνω από ένα μήνα ανακωχής που είχε κηρυχθεί από φιλο-ιρανικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον τέσσερις πύραυλοι τύπου Κατιούσα έπεσαν στην περιοχή όπου βρίσκεται η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών, στη λεγόμενη «πράσινη ζώνη» της ιρακινής πρωτεύουσας. Με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθούν οι σειρήνες της πρεσβείας

Ιρακινοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι τραυματίστηκαν δύο ιρακινά μέλη ασφαλείας κατά την επίθεση. Η έκταση των τραυματισμών τους δεν έγινε γνωστή.

Η επίθεση έρχεται την ίδια ώρα που το Αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε την απόσυρση 2.500 αμερικανών στρατιωτών από το Ιρακ.

Βίντεο που κυκλοφόρησαν στα social media φέρεται να καταγράφουν τη στιγμή που αντι-πυραυλικό σύστημα αναχαιτίζει τον πύραυλο.

 

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

gaza 7

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

Το Ισραήλ έχει περιορίσει αυστηρά την είσοδο κρίσιμων ανθρωπιστικών προμηθειών στη Γάζα παρά τις προειδοποιήσεις…