Στριμωγμένοι στη ΝΔ για τα μνημόνια συνεργασίας με την Βόρεια Μακεδονία

Σα να μην έφτανε το αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία που αναμένεται να καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο να βγάλει στη σέντρα τους «μακεδονομάχους», αλλά και η επιλογή του Αντώνη Σαμαρά να ακολουθήσει την οδό της αποχής, τώρα έρχεται να προστεθεί και νέος πονοκέφαλος στην «Πειραιώς». Δεν υπάρχει «πρόθυμος» εισηγητής.  

5f624aef825e63231743efa2

Σε «γόρδιο δεσμό» για τη ΝΔ έχει μετατραπεί η κύρωση τριών μνημονίων συνεργασίας της Ελλάδας με τη Βόρεια Μακεδονία, καθώς μια σχεδόν τυπική διαδικασία στη Βουλή έχει μετατραπεί σε ναρκοπέδιο για την κυβέρνηση.

Αρχικά ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία για την κύρωση των μνημονίων. Στη συνέχεια, πληροφορίες από το «Παρόν» φέρουν τον Αντώνη Σαμαρά να μην προτίθεται να υπερψηφίσει τα κείμενα.

Και τώρα, σύμφωνα με τα «Παραπολιτικά», εκτός από τον προβληματισμό για την ψηφοφορία και το πώς θα κινηθούν οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς αλλά και βουλευτές της Βόρειας Ελλάδας που είχαν βγει στα κάγκελα για τη Συμφωνία των Πρεσπών, υπάρχει ακόμα ένα αγκάθι.

Ποιος θα είναι ο εισηγητής εκ μέρους της κυβερνητικής πλειοψηφίας καθώς δεν υπάρχουν πρόθυμοι. Κι εκτός των άλλων πρέπει να είναι πρόσωπο που στο παρελθόν δεν έχει κάνει δηλώσεις που μπορεί να χρησιμοποιηθούν από την αντιπολίτευση.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…