Newsroom

Newsroom

Ένταλμα σύλληψης κατά του Τραμπ για τη δολοφονία Σουλεϊμανί από το Ιράν

Αντίποινα από το Ιράν για τη δολοφονία Σουλεϊμανί, καθώς εξέδωσε ένταλμα σύλληψης κατά του Ντόναλντ Τραμπ, ζητώντας, μάλιστα, τη συνδρομή της Interpol

trump

Ένταλμα σύλληψης κατά του Ντόναλντ Τραμπ εξέδωσε το Ιράν, ζητώντας μάλιστα τη συνδρομή της Interpol στη σύλληψη του Αμερικανού προέδρου.

Tο Ιράν κατηγορεί ακόμη περίπου 30 άτομα για τη δολοφονία του ανώτερου αξιωματούχου του, Κασέμ Σουλεϊμανί, ο οποίος δολοφονήθηκε στις 3 Ιανουαρίου 2020 στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης, μετά από επίθεση με drone.

Ο εισαγγελέας της Τεχεράνης, Αλί Αλχασιμέρ, εκτός από τον Ντόναλντ Τραμπ δεν κατονόμασε κάποιον άλλο από τους κατηγορούμενους, τόνισε όμως ότι το Ιράν θα συνεχίζει να προσβλέπει στη δίωξη του Αμερικανού προέδρου, ακόμη και μετά το τέλος της προεδρίας του.

Ενώ το ενδεχόμενο σύλληψης του Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι υπαρκτό, η συμβολική -μάλλον- κίνηση του Ιράν φαίνεται να επιβεβαιώνει την κλιμακούμενη ένταση ανάμεσα στη χώρα και τις Ηνωμένες Πολιτείες από τη στιγμή που ο Τραμπ αποχώρησε μονομερώς από το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης με τις παγκόσμιες δυνάμεις.

Η Interpol δεν έχει σχολιάσει μέχρι στιγμής το ιρανικό αίτημα.

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…