Newsroom

Newsroom

Κατάθεση Βενιζέλου για τη λίστα: "Το υλικό μπορεί να έχει υποστεί αλλοιώσεις"

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην κατάθεση του στην επιτροπή της Βουλής για την περίφημη λίστα Λαγκάρντ επανέλαβε ότι το συγκεκριμένο…

benizelos

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην κατάθεση του στην επιτροπή της Βουλής για την περίφημη λίστα Λαγκάρντ επανέλαβε ότι το συγκεκριμένο υλικό, ως προϊόν υποκλοπής δεν μπορούσε να αξιοποιηθεί από νομικής άποψης ενώ ανέφερε ότι λόγω της φύσης του ως ψηφιακό υλικό μπορεί να έχει υποστεί αλλοιώσεις.

«Συμφώνησα με τη νομική άποψη του κ. Διώτη σε ό,τι αφορά τη δυνατότητα αξιοποίοησης του υλικού. Υπενθυμίζω ότι ο κ. Διώτης είχε δηλώσει ότι το υλικό δεν μπορεί να αξιοποιηθεί από νομικής άποψης γιατί ήταν προϊόν υποκλοπής», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όπου καταθέτει για τη λίστα Λαγκάρντ.

«Το φλασάκι παρέμενε στο γραφείο μου χωρίς να χρησιμοποιηθεί κατά κανέναν τρόπο μέχρι τη στιγμή που το μεταβίβασα στο γραφείο του πρωθυπουργού. Ο κ. Διώτης μου είχε αφήσει ένα φλασάκι και μερικές τυπωμένες σελίδες προκειμένου να αποκομίσω μια ιδέα για το υλικό. Από τη στιγμή που το είχε αξιολογήσει και το είχε εκτιμήσει δεν μπορούσα εγώ να έχω άλλη εκτίμηση. Καμία υπηρεσία δεν παραδίδει το πρωτότυπο χωρίς να έχει κρατήσει αντίγραφο. Συναντούσα τον κ. Διώτη σε πάρα πολλές περιπτώσεις, θα μπορούσε να έχει ζητήσει οδηγίες σε όλες αυτές τις συσκέψεις αν θεωρούσε ότι κάτι τέτοιο ήταν απαραίτητο. Δεν γνωρίζω αν στον κ. Διώτη δόθηκε το αρχικό υλικό ή αντίγραφο. Ούτε ο κ. Διώτης μπορούσε να το ξέρει, γνωρίζει μόνο αυτά που του είχε πει ο κος Παπακωνσταντίνου, που δεν έχει κανένα λόγο να μην λέει την αλήθεια. Δεν έχω κανένα λόγο να μην πιστεύω τον κ. Παπακωνσταντίνου. Ο κ. Διώτης ανέφερε ότι ήταν υλικό ελεύθερης πρόσβασης και μπορούσε να αναπαραχθεί. Ενα ψηφιακό υλικό που ειναι υλικό υποκλοπής μπορεί να έχει υποστεί αλλοιώσεις προτίστως απ’ αυτόν που το υπέκλεψε. Δεν έχω κανένα λόγο να αμφιβάλω για όσα μου είπε ο κ. Διώτης αλλά ένα παράνομο υλικό είναι εξ’ αρχής επισφαλές και θα άνοιγε μεγάλα νομικά ζητήματα. Πρέπει να διαφυλαχθεί η σχέση μας και με τη Γαλλία και με την Ελβετία».

«Όταν είδα πρόσφατα να δημιουργείται δημοσιογραφικός θόρυβος ήμουν σίγουρος ότι η λίστα υπήρχε στο ΣΔΟΕ ή στην ΕΥΠ. Μου τηλεφώνησε ο κ. Διώτης και μου θύμισε τη συζήτηση μας τον Αύγουστο του 2011 και ότι είχε αφήσει ένα φλασάκι. Έπρεπε να με πιέσει για να θυμηθώ. Όταν γύρισα από τις Βρυξέλλες όπου βρισκόμουν συνειδητοποίησα πως μου λέει ότι τα ΣΔΟΕ δεν έχει υλικό. Θεώρησα ότι παρά το γεγονός δεν είναι νόμιμο αποδεικτικό μέσο πρέπει να είναι στην διάθεση της αρχής και το έστειλα στον Πρωθυπουργό στην κατάσταση που το είχε αφήσει σε εμένα ο κ. Διώτης».

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

χρονοπουλου10

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

«Υπάρχουν πολλά ερωτήματα και σκοτεινά σημεία σε αυτή την υπόθεση - Η ιατροδικαστική έκθεση δεν…