Newsroom

Newsroom

The Greek Mask Project: Η πρωτοβουλία μίας 16χρονης που μοιράζει μάσκες σε νοσοκομεία

Μετά τον Ευαγγελισμό ήταν η σειρά του Σωτηρία, και ακολουθεί το Θριάσιο

ek grekm

Μετά το νοσοκομείο Ευαγγελισμός, η πρωτοβουλία The Greek Mask Project, την οποία εμπνεύστηκε η 16χρονη Κοραλία Χατζηγιαννάκη, παρέδωσε 300 μάσκες στο νοσοκομείο Σωτηρία, προκειμένου να συνεισφέρει στην κάλυψη των αναγκών για μάσκες λόγω της πανδημίας, αλλά και να εμψυχώσει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στη μάχη του ενάντια στην Covid-19.

Είχε προηγηθεί δημοσκόπηση μέσω Facebook, στην οποία το 44,1% των χρηστών είχε προτείνει να δοθούν πρώτα μάσκες στο Σωτηρία, ενώ το 35,3% είχε επιλέξει το Θριάσιο, που είναι το επόμενο νοσοκομείο που θα «επισκεφθεί» η πρωτοβουλία.

Το project ξεκίνησε στις 15 Απριλίου με δωρεές μέσω Διαδικτύου, και μόλις σε δύο μέρες επετεύχθη ο στόχος συκκέντρωσης χρημάτων που είχε τεθεί για ολόκληρο τον Απρίλιο. Το μόττο της πρωτοβουλίας είναι: «Δε χρειάζεσαι μπέρτα για να είσαι ήρωας σε αυτήν την κρίση. Χρειάζεσαι μάσκα».

«Όλα ξεκίνησαν βλέποντας τις ειδήσεις και διαβάζοντας για το θέμα. Είχα τρομάξει, αλλά συγκινήθηκα με τις προσπάθειες των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού. Όλα έγιναν με δικά μου έξοδα. Ήταν αρκετά δύσκολη διαδικασία, γιατί έπρεπε να συντονιστούν αρκετοί παράγοντες και η καραντίνα το έκανε δύσκολο αυτό. Η ιδέα ήταν όλα να είναι ελληνικά. Ήρθα σε επαφή με έναν Έλληνα παραγωγό που έραψε τις μάσκες, με έναν Έλληνα γραφίστα, και ακόμη και το κουτί ήταν ελληνικό» έχει δηλώσει πρόσφατα η 16χρονη.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…