Newsroom

Newsroom

Τρικυμία στο κόμμα του Μπέπε Γκρίλο-διαγραφές και παραιτήσεις

Διαλυτικές τάσεις εμφανίζονται στο κόμμα του ιταλού κωμικού Μπέπε Γκρίλο. Τέσσερις γερουσιαστές του Κινήματος Πέντε Αστέρων (M5S) του Μπέπε Γκρίλο…

gkrilo

Διαλυτικές τάσεις εμφανίζονται στο κόμμα του ιταλού κωμικού Μπέπε Γκρίλο. Τέσσερις γερουσιαστές του Κινήματος Πέντε Αστέρων (M5S) του Μπέπε Γκρίλο διεγράφησαν με την κατηγορία ότι δεν διέθεταν μέρος του μισθού τους για την στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Ιταλίας.

Πρόκειται για τους Λουίς Αλμπέρτο Ορελάνα, Φραντσέσκο Καμπανέλα, Φαμπρίτσιο Μποκίνο και Λορέντσο Μπατίστα.

Εξαιτίας της διαγραφής των τεσσάρων, αποφάσισαν να εγκαταλείψουν το M5S άλλοι πέντε γερουσιαστές και δύο βουλευτές, οι οποίοι θεωρούν ότι δεν αναπτύχθηκε η απαραίτητη συζήτηση και ότι οι «κατηγορίες» δεν στοιχειοθετήθηκαν επαρκώς.

Το κλίμα στο εσωτερικό του κινήματος παραμένει τεταμένο. Μιλώντας στην δημόσια τηλεόραση RAI, ο Φραντσέσκο Καμπανέλα υπογράμμισε ότι «η επιστροφή των χρημάτων δεν είναι η πραγματική αιτία της διαγραφής του».

Στην πραγματικότητα, υποστήριξε, αυτό που κάποιοι προσπαθούν να κρύψουν είναι ότι «το M5S παρουσιάζεται ως πολιτική δύναμη χωρίς δομές και σκοτεινούς κύκλους εξουσίας που να επηρεάζουν την λήψη αποφάσεων. Κι αυτό διότι όλες τις αποφάσεις που μετρούν τις λαμβάνει μόνον ο Μπέπε Γκρίλο».

«Με απομάκρυναν από το κίνημα επειδή κατέκρινα την άκαμπτη στάση του Γκρίλο στη συνάντησή του με τον Ματέο Ρέντσι στην φάση των διαβουλεύσεων του εντολοδόχου πρωθυπουργού», εκτίμησε ο κ. Μποκίνο.

 

«Καμπανάκι» του ΕΟΦ που διαφημίζεται για τους πόνους των αρθρώσεων -«Μην το χρησιμοποιήσετε»

eof

«Καμπανάκι» του ΕΟΦ που διαφημίζεται για τους πόνους των αρθρώσεων -«Μην το χρησιμοποιήσετε»

Το σκεύασμα αυτό δεν είναι εγκεκριμένο φαρμακευτικό προϊόν και ως εκ τούτου δεν έχει αξιολογηθεί…