Newsroom

Newsroom

Στο πλευρό του Μοράλες ο Αλέξης Τσίπρας: Να νικήσει η Δημοκρατία

«Εκφράζω την αλληλεγγύη και το σεβασμό μου στον Έβο Μοράλες και το λαό της Βολιβίας», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας

4744412

Τη συμπαράστασή του στον εκλεγμένο πρόεδρο της Βολιβίας Έβο Μοράλες εκφράζει με ανάρτησή του στο twitter ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας λόγο για «προσπάθεια να επιστρέψουν οι σκοτεινές μέρες των πραξικοπημάτων και της βία».

«Εκφράζω την αλληλεγγύη και το σεβασμό μου στον Έβο Μοράλες και το λαό της Βολιβίας απέναντι σε κάθε προσπάθεια να επιστρέψουν οι σκοτεινές μέρες των πραξικοπημάτων και της βίας. Να νικήσει η Δημοκρατία», αναφέρει συγκεκριμένα η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα την οποία συνοδεύει με το hashtag #EvoNoEstasSolo (Έβο δεν είσαι μόνος).

Μάλιστα την ίδια ανάρτηση έκανε ο Αλέξης Τσίπρας και στα ισπανικά χρησιμοποιώντας τον διεθνή λογαριασμό του στο twitter.

Στη Βολιβία επικρατεί τις τελευταίες ώρες πλήρης πολιτική κρίση, καθώς ο εκλγεγμένος πρόεδρος Έβο Μοράλες υπέβαλλε την παραίτησή του ύστερα από απαίτηση του στρατού της χώρας του.
Με την πολιτική κρίση να επιδεινώνεται στη Βολιβία, υπουργοί και βουλευτές, μεταξύ αυτών ο πρόεδρος του κοινοβουλίου, υπέβαλαν σήμερα τις παραιτήσεις τους.

Ο στρατός διέταξε να «διεξαχθούν αεροπορικές και χερσαίες στρατιωτικές επιχειρήσεις για την εξουδετέρωση των ένοπλων ομάδων που ενεργούν εκτός του νόμου», επισήμανε ο στρατηγός Κάλιμαν, όπως μεταδίδουν ξένα πρακτορεία και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η αστυνομία ψάχνει για να συλλάβει τον Έβο Μοράλες, ανέφερε μέσω Twitter ο Λουίς Φερνάντο Καμάτσο, ηγέτης οργάνωσης της αντιπολίτευσης στη Σάντα Κρους η οποία πρωτοστάτησε στις διαδηλώσεις εναντίον του σοσιαλιστή πολιτικού μετά τις εκλογές της 20ής Οκτωβρίου.

«Υποβάλλω την παραίτησή μου από τον προεδρικό θώκο», δήλωσε σε τηλεοπτικό διάγγελμά του ο 60χρονος ηγέτης, που κυβερνά τη Βολιβία από το 2006 και την παραίτηση του οποίου ζήτησαν ο στρατός και η αστυνομία.

«Η μεγαλύτερη επιθυμία μας είναι να αποκατασταθεί η κοινωνική ειρήνη» δήλωσε ο Μοράλες, όπως μεταδίδουν ξένα πρακτορεία και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το Μεξικό προσφέρει άσυλο στον Μοράλες

Ο υπουργός Εξωτερικών του Μεξικού Μαρσέλο Εμπράρδ προσέφερε χθες Κυριακή άσυλο στον Έβο Μοράλες εάν το επιθυμεί μετά την παραίτησή του από την προεδρία της Βολιβίας και γνωστοποίησε ότι η μεξικανική πρεσβεία έχει ήδη υποδεχθεί περίπου είκοσι κυβερνητικούς αξιωματούχους και κοινοβουλευτικούς.

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…