Newsroom

Newsroom

Στο πλευρό των Κούρδων και ο συριακός στρατός

Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις φέρονται να έχουν έρθει σε συμφωνία με τις ως επί το πλείστον κουρδικές Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) για την καταπολέμηση των ανταρτών που υποστηρίζονται από την Τουρκία.  

AP 19284525846885

Το λιβανικό ειδησεογραφικό δίκτυο al-Mayadeen μετέδωσε σήμερα την πληροφορία ότι ο συριακός στρατός θα αναπτυχθεί εντός των προσεχών 48 ωρών στην πόλη του Κομπάνι, που ελέγχεται από τις αραβοκουρδικές Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) και στην γειτονική πόλη Μανμπίζ, που ελέγχεται από τις SDF και συμμαχικές τους δυνάμεις.

Οι δύο πόλεις βρίσκονται στην ζώνη της βόρειας Συρίας που ελέγχεται από τις αραβοκουρδικές δυνάμεις, που αποτελούν στόχο της επίθεσης που έχει εξαπολύσει η Τουρκία και οι συμμαχικές της ανταρτικές δυνάμεις στην Συρία.

Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις φέρονται να έχουν έρθει σε συμφωνία με τις ως επί το πλείστον κουρδικές Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) για την καταπολέμηση των ανταρτών που υποστηρίζονται από την Άγκυρα. 

Ο αξιωματούχος του Κομπάνι, στρατηγός Ismet Sheikh Hasan, δήλωσε ότι κυβερνητικά στρατεύματα, αλλά και στρατεύματα της Ρωσίας, θα μπορούσαν να εισέλθουν στο Kομπανί και το Mανμπίτζ μέχρι την Κυριακή το βράδυ για να βοηθήσουν «ώστε να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των πόλεων από μια τουρκική εισβολή».

«Κάναμε ό, τι μπορούσαμε», είπε. «Κάλεσα τη Δύση και την Αραβική Ένωση, αλλά κανείς δεν έρχεται να βοηθήσει, οπότε δεν έχουμε άλλον παρά τον εαυτό μας για να υπερασπιστούμε το Κομπάνι. Η κουρδική νεολαία πρέπει να έρθει και να υπερασπιστεί τα σπίτια της και οι άνθρωποι δεν πρέπει να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους – αυτή είναι η γη μας. Φαίνεται ότι αυτή είναι η μοίρα των Κούρδων, να περνάνε τα ίδια κάθε φορά» σημείωσε. 

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

kke

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

«Οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης είναι δεδομένες, όσα πορίσματα κι αν εκδώσει για να καλύψει…

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένιες οι Ζωή Φίτσιου και η Μιλένα Κοντού

kontou fitsiou

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένιες οι Ζωή Φίτσιου και η Μιλένα Κοντού

Το πρώτο της μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας, που διεξάγεται στο Ζέγκεντ της Ουγγαρίας, πανηγύρισε…

Διάρρηξη στη Διεύθυνση εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

w19 124741w20 110449w02 13302322 82031GADA EISODOS800 454

Διάρρηξη στη Διεύθυνση εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Tην προανάκριση ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και…