«Πολιτική και ηθική δικαίωση για τον ΣΥΡΙΖΑ η κακουργηματική δίωξη των «17» του ΤΑΥΠ»

«Πολιτική και ηθική δικαίωση για τον ΣΥΡΙΖΑ» χαρακτηρίζει ο τομεάρχης Πολιτισμού της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρολιάκος, τη δίωξη που άσκησε η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, σε 17 στελέχη της διοίκησης του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού (ΤΑΥΠ-ΥΠΠΟ)  

5d74df11825e632dbf4c5e22

Συγκεκριμένα, ο κ. Σκουρολιάκος αναφέρει:

«Πολιτική και ηθική δικαίωση για τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί η δίωξη που άσκησε η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, σε 17 στελέχη της διοίκησης του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού (ΤΑΥΠ-ΥΠΠΟ), για υπόθεση χρηματικών ποσών που εμφανίζονταν να έχουν διατεθεί σε εργαζόμενους χωρίς οι ίδιοι να το γνωρίζουν την περίοδο 2012-2014. Τα «δάνεια-μαϊμού» αποκαλύφθηκαν μετά από μηνυτήρια αναφορά που είχε κατατεθεί από την τότε πολιτική διοίκηση του ΥΠΠΟ, το 2018.

Η σημερινή ηγεσία του ΥΠΠΟ είναι υποχρεωμένη επίσης πολιτικά και ηθικά ν’ απαντήσει για ποιο λόγο έσπευσε να ανακοινώσει ότι θα θέσει το ΤΑΥΠ-ΥΠΠΟ σε καθεστώς εκκαθάρισης, ενώ εκκρεμούσε η εισαγγελική έρευνα. Αλλιώς, ευλόγως δικαιούται ο κάθε πολίτης να διερωτηθεί εάν πρόκειται για προσπάθεια «κουκουλώματος» μιας υπόθεσης που -σύμφωνα με το κατηγορητήριο- αφορά τα αδικήματα της πλαστογραφίας, της ηθικής αυτουργίας σε πλαστογραφία, της απιστίας, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της εγκληματικής οργάνωσης».
FacebookTwitterEmailMore

Kαλλιτέχνες και εργαζόμενοι ζητούν να μετονομαστεί σε οδό Ζακ Κωστόπουλου η Γλάδστωνος

6270168

Kαλλιτέχνες και εργαζόμενοι ζητούν να μετονομαστεί σε οδό Ζακ Κωστόπουλου η Γλάδστωνος

Η μετονομασία του δρόμου μας θα είναι ένα ελάχιστο συμβολικό αλλά και σημαντικό βήμα προς…