Εκλογή ευρωβουλευτών με σταυρό, αντί λίστας, προωθούν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Την αλλαγή του εκλογικού νόμου για τις ευρωεκλογές συμφώνησαν στη συνάντηση που είχαν το Σάββατο το απόγευμα ο πρωθυπουργός Αντώνης…

800px ep strasbourg hemicycle l gal

Την αλλαγή του εκλογικού νόμου για τις ευρωεκλογές συμφώνησαν στη συνάντηση που είχαν το Σάββατο το απόγευμα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος. 

Συγκεκριμένα, αποφάσισαν στις ερχόμενες εκλογές, να μην ισχύει η λίστα στα ευρωψηφοδέλτια αλλά να γίνουν με σταυρό προτίμησης και να διπλασιαστεί ο αριθμός των υποψηφίων ευρωβουλευτών σε κάθε ψηφοδέλτιο. 

Η απόφαση τους αυτή, σύμφωνα με ανώτατες κυβερνητικές πηγές, ελήφθη για να υπάρχει πιο άμεση αντιπροσώπευση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αλλά για να ανανεωθεί η «επετηρίδα» των υποψηφίων ευρωβουλευτών με νέα πρόσωπα που προέρχονται από την κοινωνία και όχι από κομματικούς μηχανισμούς.

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

03ca3a5a764245028e814d8eaaf30441 1

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

Αυτή είναι η ιστορία της 32χρονης αθλήτριας του άλματος επί κοντώ.