"Wirtschaftswoche": Νικητής των ευρωεκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ με 31,5%

Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές με ποσοστό κοντά στο 31,5% προβλέπει η γερμανική εβδομαδιαία οικονομική επιθεώρηση «Wirtschaftswoche», σε αφιέρωμά της…

syriza 20

Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές με ποσοστό κοντά στο 31,5% προβλέπει η γερμανική εβδομαδιαία οικονομική επιθεώρηση «Wirtschaftswoche», σε αφιέρωμά της στους «επικριτές της Ευρώπης» ενόψει της ευρωκάλπης του Μαΐου. Εκτιμά μάλιστα ότι ο Αλέξης Τσίπρας ελπίζει ότι θα επαναληφθεί ό, τι συνέβη το 2009, όταν η ήττα της Ν.Δ. στις ευρωεκλογές οδήγησε σε πρόωρες εθνικές εκλογές.

«Επίθεση εναντίον του κατεστημένου», είναι ο τίτλος του άρθρου, στο οποίο γίνεται παρουσίαση των δυνάμεων που εκφράζουν επιφυλάξεις για την ευρωπαϊκή πολιτική. «Κόμματα από το αριστερό και δεξιό άκρο του πολιτικού φάσματος θα ενισχυθούν στις ευρωεκλογές στο τέλος Μαΐου όσο ποτέ πριν. Στις Βρυξέλλες προκαλούν οι ευρωσκεπτικιστές μεγάλη ανησυχία», αναφέρεται στο δημοσίευμα, αλλά επισημαίνεται και ως θετική επίπτωση το γεγονός ότι «επιτέλους γίνεται σοβαρή συζήτηση για το τι θα πρέπει να ρυθμίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση – και τι όχι».

 

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

gaza 7

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

Το Ισραήλ έχει περιορίσει αυστηρά την είσοδο κρίσιμων ανθρωπιστικών προμηθειών στη Γάζα παρά τις προειδοποιήσεις…