Newsroom

Newsroom

Οι εκδηλώσεις της εβδομάδας: Από την Τήνο και την Ελευσίνα στην Πειραιώς

Όλα όσα θα δούμε αυτή την εβδομάδα: Συζητήσεις, προβολές, εκδηλώσεις και συναυλίες. 

sonke 0

Tο Galopar επιστρέφει

Για μια ακόμη χρονιά το φεστιβάλ της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε φιλοδοξεί να αποτελέσει μια εστία ελευθεριακού πολιτισμού στο κέντρο της Αθήνας στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, το τριήμερο 21-23/6. Φέτος θα συμμετέχουν οι Sexy Christians, οι Magic De Spell, οι Ενδελέχεια, οι Lost Bodies, ο Γιάγκος Χαιρέτης, το Παιδί Τραύμα, οι Art Telepaths, οι Κράακ ενώ θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις, προβολές, θεατρικές παραστάσεις, stand up comedy και dj set. Στον χώρο θα λειτουργούν σε τριήμερη βάση εκθέσεις βιβλίου, φωτογραφίας, κόμικς και εικαστικές εκθέσεις.

INFO

Το πρόγραμμα του Galopar στο Facebook: 4# Galopar Festival

Sonke στη Μύκονο

Η Kapopoulos Fine Arts Μykonos Gallery παρουσιάζει ατομική έκθεση του σημαντικού σύγχρονου καλλιτέχνη της νέας γενιάς Sonke ο οποίος είναι πολύ γνωστός και από τις street art δημιουργίες του, τις οποίες μπορεί να έχουμε συναντήσει κάπου στα στενά της Αθήνας. Ο καλλιτέχνης πλαισιώνει αυτήν τη φορά τις ασπρόμαυρες γυναικείες φιγούρες του με αγαπημένους ήρωες από τα κόμικ των παιδικών μας χρόνων, με πολύχρωμα πουλιά να πετούν γύρω τους και με την κόκκινη καρδιά τους να χτυπά και πάλι δυνατά.

INFO

22-27/6

Συναυλία στην Τήνο

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής το Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς παρουσιάζει στις 16/6 την Ορχήστρα Φίλων του Μουσείου Μαρμαροτεχνίας σε μια συναυλία-αφιέρωμα στον Ελληνα συνθέτη και στιχουργό Σταύρο Κουγιουμτζή καθώς και στη συνεργασία του με τον ποιητή, στιχουργό και πεζογράφο Μάνο Ελευθερίου.

INFO

Πύργος, Πάνορμος Τήνου, στις 21.00

Οψεις του εξπρεσιονισμού στην Ελλάδα

Η έκθεση «Εξαιρέσεις: Οψεις του εξπρεσιονισμού στην Ελλάδα» συγκεντρώνει έργα της συλλογής της Πινακοθήκης του Δήμου Αθηναίων και σύνολα από σημαντικές καλλιτεχνικές προσωπικότητες που εκπροσωπούν «εξαιρέσεις» ως προς το ακαδημαϊκό κλίμα στην ελληνική τέχνη στον 20ό αιώνα. Κεντρική μορφή είναι ο Γιώργος Μπουζιάνης που μαζί με τον χαράκτη Γιώργο Οικονομίδη είχαν άμεση σχέση με τις ομάδες του εξπρεσιονισμού στη Γερμανία και τη Γαλλία.

INFO

Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων, Μεταξουργείο, από 20/6

Ας γνωρίσουμε τον Γιώργο Βιτσώρη

Μια βραδιά για έναν μεγάλο ηθοποιό και ασυμβίβαστο επαναστάτη. Ο Γιώργος Βιτσώρης σε πολιτικό επίπεδο κινήθηκε πάντα στον χώρο των πιο ριζοσπαστικών ρευμάτων του εργατικού κινήματος. Ταλαντούχος ηθοποιός, ξεχώρισε στους μεγαλύτερους θιάσους της εποχής, της Κυβέλης και της Κοτοπούλη. Με προβολή αποσπασμάτων από τις κινηματογραφικές εμφανίσεις, αφήγηση της κόρης του Λιάνας Βιτσώρη και μαρτυρίες. Η εκδήλωση οργανώνεται με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου του Νίκου Θεοδοσίου «Ο άγνωστος Βιτσώρης».

INFO

18/6 στις 20.30, στον κήπο του πολυχώρου Αλεξάνδρεια (Σπάρτης 14, Πλ. Αμερικής)

Φεστιβάλ Συνοικισμός

Από τις 22 έως τις 30 Ιουνίου το φεστιβάλ μετατρέπει την ιδιαίτερη γειτονιά του Συνοικισμού στην Ελευσίνα σε μια εφήμερη καλλιτεχνική σκηνή. Οι προσωπικές μαρτυρίες των ανθρώπων του Συνοικισμού λειτουργούν ως καθρέφτης της ιστορίας και συνθέτουν ένα δεκαήμερο φεστιβάλ με έντονο βιωματικό χαρακτήρα μέσα από καλλιτεχνικά έργα της διεθνούς και της ελληνικής κοινότητας.

INFO

22-30/06, Συνοικισμός, Ελευσίνα

Επίσης: 

– Αφήγηση παραμυθιών για ενήλικες στο Μουσείο Νεώτερης Κεραμεικής με την Καλλιόπη Λιαδή και τον μουσικό Φώτη Μυλωνά (19/06, 20.30)

-5η Εβδομάδα Μουσικής και Τέχνης στο Μουσείο Τσιτσάνη στα Τρίκαλα (18-24/6)

-Το Reggetiko Project υποδέχεται στη σκηνή του τις τάσεις της σύγχρονης τζαζ μουσικής (19/06, 21.15, Δημοτικό Θέατρο Κήπου, Θεσσαλονίκη)