Newsroom

Newsroom

Αθώος δηλώνει ο Μπρέντον Τάραντ για το μακελειό στη Νέα Ζηλανδία

Η δίκη του θα αρχίσει την 4η Μαΐου 2020

AP tarrant

Ο αυστραλός ακροδεξιός εξτρεμιστής Μπρέντον Τάραντ, σε βάρος του οποίου απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τη μαζική δολοφονία τον Μάρτιο 51 πιστών μέσα σε δύο τεμένη στην πόλη Κράιστσερτς, στη Νέα Ζηλανδία, δηλώνει αθώος, γνωστοποίησε σήμερα ο συνήγορός του, κατά τη διάρκεια ακροαματικής διαδικασίας.

Ο δικηγόρος Σέιν Τέιτ επιβεβαίωσε κατά τη διάρκεια βιντεοσύνδεσης από αίθουσα μιας φυλακής υψίστης ασφαλείας στο Όκλαντ απευθυνόμενος στην έδρα δικαστηρίου της Κράιστσερτς ότι ο εντολέας του δηλώνει «αθώος όλων των κατηγοριών», ενώ ο Τάραντ καθόταν σιωπηλός σε μικρή απόσταση, όπως μεταδίδουν το AFP και το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με τον δικαστή Κάμερον Μάντερ, η δίκη του Τάραντ θα αρχίσει την 4η Μαΐου 2020. Έχει διαταχθεί η προφυλάκιση του Αυστραλού έως τουλάχιστον την 16η Αυγούστου, όταν θα επανεξεταστεί η υπόθεση.

Τη 15η Μαρτίου, ο Τάραντ, χρησιμοποιώντας ημιαυτόματα τουφέκια εφόδου, άνοιξε πυρ εναντίον των πιστών που είχαν πάει σε δύο τεμένη στο κέντρο της Κράιστσερτς για την προσευχή της Παρασκευής, ενέργεια που αναμετέδιδε απευθείας μέσω Facebook. Σκότωσε 51 ανθρώπους, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά. Επρόκειτο για τη χειρότερη σφαγή στην ιστορία της Νέας Ζηλανδίας σε καιρό ειρήνης.

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…