Δακρυγόνα ενάντια στα «κίτρινα γιλέκα»

Σε πεδίο μάχης μετατρέπεται για τρίτο Σαββατοκύριακο το Παρίσι καθώς τα «Κίτρινα Γιλέκα» είναι ξανά στους δρόμους.

DtUnLKZW0AAVo2l

Οι μονάδες της γαλλικής αστυνομίας για την καταστολή ταραχών έκαναν χρήση δακρυγόνων εναντίον των διαδηλωτών που φορούν φωσφορίζοντα κίτρινα γιλέκα και προσπαθούσαν να σπάσουν τις γραμμές των αστυνομικών στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων (Σανζ-Ελιζέ) κατά τη σημερινή εθνική κινητοποίησή τους.

Το πρακτορείο Reuters, μεταδίδει ότι αξιωματούχοι εκφράζουν φόβους πως οργανώσεις της άκρας δεξιάς  έχουν στα σχέδιά τους να μπουν στις κινητοποιήσεις των «κίτρινων γιλέκων». Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας του Παρισιού έχουν ήδη συλληφθεί 16 άτομα.

Τα πρώτα επεισόδια στα Ηλύσια Πεδία

Στις 9 π.μ. (τοπική ώρα), διαδηλωτές προσπάθησαν να παραβιάσουν ένα σημείο ελέγχου που βρίσκεται στην πλατεία Ετουάλ με αποτέλεσμα οι αστυνομικές αρχές να απαντήσουν ρίχνοντάς τους δακρυγόνα. Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού πρακτορείο ειδήσεων οι διαδηλωτές διαλύθηκαν στην πλατεία της Αψίδας του Θριάμβου. μερικοί εξ αυτών φορώντας κουκούλες και μάσκες ξέφυγαν στις γύρω λεωφόρους. Μάλιστα σε μια εξ αυτών αναποδογύρισαν κάδους και τους έβαλαν φωτιά. 

 

Ο Θανάσης Ευθυμιάδης αποχαιρετά την Άννα Παναγιωτοπούλου: «Σ’ ευχαριστώ από καρδιάς»

Screenshot 2024 05 04 211220

Ο Θανάσης Ευθυμιάδης αποχαιρετά την Άννα Παναγιωτοπούλου: «Σ’ ευχαριστώ από καρδιάς»

Ο ηθοποιός, Θανάσης Ευθυμιάδης, αποχαιρέτησε την Άννα Παναγιωτοπούλου δημοσιεύοντας μια φωτογραφία τους από τα γυρίσματα…

Βραζιλία: Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι μετά από τεράστιες καταστροφές από πλημμύρες

Screenshot 2024 05 04 184604

Βραζιλία: Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι μετά από τεράστιες καταστροφές από πλημμύρες

Οι πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές στη νότια Βραζιλία έχουν στοιχίσει τη ζωή…