Newsroom

Newsroom

Απαντούν με κινητοποιήσεις οι αγρότες

Μέσα στις επόμενες μέρες θα αποφασίσουν για τις μορφές των κινητοποιήσεων στις οι αγρότες από την Κεντρική & Ανατολική Μακεδονία…

agrotes 4

Μέσα στις επόμενες μέρες θα αποφασίσουν για τις μορφές των κινητοποιήσεων στις οι αγρότες από την Κεντρική & Ανατολική Μακεδονία και τη Στερεά Ελλάδα.

Αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών που τους εκπροσωπεί, είχε συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιο Τσαυτάρη, στον οποίο εξέθεσε τα αιτήματά τους.

Σε δηλώσεις τους χαρακτήρισαν τη συνάντηση απογοητευτική, υποστηρίζοντας πως δεν υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον για τον πρωτογενή τομέα και ότι είναι έτοιμοι να στήσουν μπλόκα από Δευτέρα.

“Ένα χρόνο μετά βρισκόμαστε σε σημείο μηδέν. Καμία από τις δεσμεύσεις που είχαν πέρυσι δοθεί δεν έχει προχωρήσει. Το αγροτικό πετρέλαιο, για παράδειγμα, βρίσκεται στα σπάργανα. Ζητάμε δικαίωμα στην παραγωγή. Αυτό θα είναι και το σύνθημα των κινητοποιήσεων μας ” δήλωσε το μέλος της Συντονιστικής Ιωάννης Παναγής.

Οι αγρότες ζητούν να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις για τη μείωση του κόστους παραγωγής και η τήρηση βιβλίων να αφορά σε τζίρο άνω των 20.000 ευρώ στο φορολογικό κομμάτι.

 

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

gaza 7

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

Το Ισραήλ έχει περιορίσει αυστηρά την είσοδο κρίσιμων ανθρωπιστικών προμηθειών στη Γάζα παρά τις προειδοποιήσεις…