H ΕΚΤ βάζει τέλος στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων τον Δεκέμβριο

Tη μικρή παράταση του προγράμματος αγοράς ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά μέχρι το τέλος του έτους, ανακοίνωσε πριν από λίγο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

5aaa47e11dc5244b048b463f

Το λεγόμενο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης θα συνεχιστεί από τον προσεχή Σεπτέμβριο με «μειωμένη ταχύτητα» καθώς η ΕΚΤ περιορίζει το μηνιαίο όριο αγορών τίτλων από τη δευτερογενή αγορά στα 15 δισ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο το όριο αγοράς τίτλων που είχε προσδιοριστεί, ήταν στα 30 δισ. ευρώ.

Τους λόγους για την απόφαση αυτή αναμένεται να εξηγήσει σε λίγο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου.

H ΕΚΤ ανακοίνωσε ότι πρόθεση της είναι να διατηρήσει την πολιτική επανεπένδυσης των ποσών από την εξόφληση τίτλων αποκτηθέντων στο πλαίσιο του προγράμματος κατά τη λήξη τους για παρατεταμένη χρονική περίοδο μετά την ολοκλήρωση των καθαρών αγορών και πάντως για όσο χρονικό διάστημα κρίνεται αναγκαίο.

Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ ανακοίνωσε ότι το επιτόκιο των πράξεων κύριας αναχρηματοδότησης καθώς και τα επιτόκια της διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης και της διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων θα παραμείνουν αμετάβλητα σε 0,00%, 0,25% και -0,40% αντιστοίχως.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…