Newsroom

Newsroom

Κίνηση Πολιτών ίδρυσε ο Χατζημαρκάκης

Στη δημιουργία Κίνησης Πολιτών με ευρωπαϊκό προσανατολισμό προχώρησε ο ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης. Οι αρχές και το όνομα του κόμματος θα…

xatzimarkakis

Στη δημιουργία Κίνησης Πολιτών με ευρωπαϊκό προσανατολισμό προχώρησε ο ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης. Οι αρχές και το όνομα του κόμματος θα ανακοινωθούν επίσημα την ερχόμενη Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου, στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα (Λ. Αμαλίας 8 και Ξενοφώντος) στις 13.30 το μεσημέρι.

O κ. Χατζημαρκάκης τόνισε σήμερα στην Ευρωβουλή πως η προστασία της πρώτης κατοικίας στην Ελλάδα αποτελεί τεράστιο πολιτικό θέμα, το οποίο πρέπει να απασχολήσει και τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ. Χατζημαρκάκης, αφού χαρακτήρισε θετική την προσπάθεια να υπάρξουν μέτρα για τους άστεγους σε χώρες που έχουν πληγεί από την κρίση, όπως η Ελλάδα, τόνισε πως απαιτείται η προσοχή της Ευρώπης σ’ έναν κίνδυνο που υπάρχει για τα επόμενα χρόνια.

«Στην Ελλάδα έχει διασφαλιστεί μόνο για ένα χρόνο η πρώτη κατοικία. Δεν θα χάσουν δηλαδή τα σπίτια τους όσοι έχουν δάνεια που δεν μπορούν να ξεπληρώσουν, μέσα στο 2014.

Από το 2015 υπάρχει ο κίνδυνος, αν δεν υπάρξει νέα διασφάλιση των ανθρώπων αυτών, να έχουμε χιλιάδες ιδιοκτήτες που θα χάσουν τα σπίτια τους, θα μείνουν επί της ουσίας άστεγοι. Κι αυτό γιατί δεν μπορεί να αλλάξει κάτι δραματικά μέχρι τότε στην Ελλάδα. Δεν θα αυξηθούν οι μισθοί, δεν θα αυξηθούν τα έσοδα των οικογενειών. Πώς θα αποπληρώσουν αυτά τα κόκκινα δάνεια;

Είναι το μεγάλο πολιτικό ζήτημα που θα βρούμε μπροστά, και πρέπει να αντιμετωπιστεί τώρα με άμεση διασφάλιση της πρώτης κατοικίας, για όσο χρόνο χρειαστεί, μέχρι να μπει η Ελλάδα σε ρυθμούς που θα αποκαθιστούν το χαμένο εισόδημα των ανθρώπων», τόνισε ο Χατζημαρκάκης.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων