Newsroom

Newsroom

Τα προβιοτικά μειώνουν το άγχος

Τι σχέση έχει το έντερο με το άγχος; Σύμφωνα με πολλές επιστημονικές μελέτες η σχέση είναι άμεση, ενώ νέα έρευνα…

proviotika

Τι σχέση έχει το έντερο με το άγχος; Σύμφωνα με πολλές επιστημονικές μελέτες η σχέση είναι άμεση, ενώ νέα έρευνα έδειξε ότι μπορούν ακόμη και να μειώσουν το άγχος.

Τα προβιοτικά είναι φιλικά προς τον οργανισμό βακτήρια που κατοικούν στο έντερο, ενισχύουν την πέψη και συμβάλλουν σημαντικά στην αντιμετώπιση των τροφικών δυσανεξιών και των αλλεργιών.

Η νέα έρευνα πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες και όπως αναφέρεται στην επιστημονική έκθεση τα προβιοτικά επηρεάζουν τη διάθεση και τον εγκέφαλο, καθώς οι συνδέσεις ανάμεσα στις περιοχές του διαφέρουν ανάλογα με τον τύπο των προβιοτικών που έχουν μεγαλύτερους πληθυσμούς στο έντερο!

Εξάλλου, μελέτη που δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από περίπου έναν μήνα έδειξε ότι τα προβιοτικά μπορούν να καταπολεμήσουν και την κατάθλιψη, ενώ έπειτα από άλλη πρόσφατη έρευνα, που διεξήχθη στην Ιταλία, διαπιστώθηκε ότι η χορήγηση προβιοτικών στα βρέφη κατά τους πρώτους τρεις μήνες της ζωής τους μειώνει σημαντικά τους κολικούς και τις διαταραχές του γαστρεντερικού.

Την έρευνα πραγματοποίησαν επιστήμονες στην Ιταλία και συγκεκριμένα από το Πανεπιστήμιο Άλντο Μόρο στο Μπάρι, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι τα προβιοτικά σε σταγόνες ανακουφίζουν τα βρέφη από τους κολικούς, τη δυσκοιλιότητα, ακόμη και από τη γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία δημοσιεύονται στο επιστημονικό περιοδικό JAMA Pediatrics, η ανακούφιση από τα παραπάνω μειώνει τις στομαχικές ενοχλήσεις και κάνει τα βρέφη γενικά πιο ήσυχα.
 

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…