Το ΑΚΕΛ καλεί τον Αναστασιάδη να αξιοποιήσει την πρόταση Ακιντζί για λύση του Κυπριακού

Η πρόταση του κ. Ακιντζί για στρατηγική συμφωνία στη βάση του πλαισίου Γκουτέρες διανοίγει την προοπτική για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα πρέπει να αξιοποιήσει δημιουργικά αυτή την πρόταση αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ.

5a686cc71dc52461138b45ef

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι είναι ξεκάθαρο ότι με το πλαίσιο Γκουτέρες καταργείται η Συνθήκη Εγγυήσεως, τερματίζονται τα παρεμβατικά δικαιώματα και επιστρέφεται η Μόρφου υπό ελληνοκυπριακή διοίκηση. Ο ίδιος ο Γενικός Γραμματέας προστίθεται ότι δεν καθορίζει συμφωνία, αλλά θέτει το πλαίσιο στη βάση του οποίου καλούνται να διαπραγματευτούν οι δύο ηγέτες.

Διαβάστε σχετικά: Η πρόταση του τουρκοκύπριου ηγέτη για επίλυση του Κυπριακού

Το ΑΚΕΛ αναφέρει επίσης ότι αν ο κ. Αναστασιάδης δεν αξιοποιήσει δημιουργικά την πρόταση Ακιντζί τότε θα διαιωνίσει το αδιέξοδο και οι ευθύνες θα βαραίνουν τη δική μας πλευρά. Μέχρι σήμερα σημειώνει το ΑΚΕΛ, ο κ. Αναστασιάδης έλεγε ότι ο ίδιος αποδέχεται το πλαίσιο Γκουτέρες, αλλά δεν το αποδέχεται η άλλη πλευρά. Τώρα που η άλλη πλευρά λέει ότι αποδέχεται το πλαίσιο χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ο κ. Αναστασιάδης καλείται να συνειδητοποιήσει τις ευθύνες του.

Εμείς τον καλούμε καταλήγει το ΑΚΕΛ να αξιοποιήσει θετικά τις δυνατότητες που παρέχει η πρόταση Ακκιντζί και να επιδείξει συνέπεια σε όσα ισχυρίζεται ότι έλεγε. 

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…