Newsroom

Newsroom

Ποιος θα πληρώσει για τις επανασυνδέσεις ρεύματος; (πάντως όχι η ΝΔ)

Στο εύλογο ερώτημα για το ποιος θα πληρώσει το κόστος του προγράμματος επανασύνδεσης του ρεύματος σε ευπαθή νοικοκυριά απάντησε, μιλώντας…

Στο εύλογο ερώτημα για το ποιος θα πληρώσει το κόστος του προγράμματος επανασύνδεσης του ρεύματος σε ευπαθή νοικοκυριά απάντησε, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης. Και μαντέψτε: Δεν είναι η ΔΕΗ, δεν είναι το υπουργείο Οικονομικών, δεν είναι κάποιος φιλεύσπλαχνος εφοπλιστής. Είναι… οι υπόλοιποι καταναλωτές της ΔΕΗ!

Όπως εξήγησε ο Γ. Μανιάτης, για την υλοποίηση του προγράμματος θα δημιουργηθεί μία νέα ειδική κατηγορία στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο της ΔΕΗ, η οποία θα περιλαμβάνει περίπου 10.000 νοικοκυριά, και το κόστος για την υποστήριξή της θα επιβαρύνει τους υπόλοιπους καταναλωτές της ΔΕΗ, με το ποσό των 50 σεντς στον καθένα.

Υποθέτουμε, βέβαια, πως αν η Νέα Δημοκρατία πλήρωνε τη ΔΕΗ για την ηλεκτροδότηση των γραφείων της στη Συγγρού (κάτι που σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Hot Doc δεν έχει κάνει), το κόστος θα καλυπτόταν χωρίς καν αυτήν τη μικρή επιβάρυνση…

Αλαλούμ επικρατεί την ίδια στιγμή με το ποια νοικοκυριά θα ενταχθούν στο πρόγραμμα, καθώς ο κ. Μανιάτης έχει αναφέρει πως σε αυτό θα μπουν μόνο όσοι είναι εγγεγραμμένοι στα συσσίτια ή σε άλλες κοινωνικές υποδομές δήμων, όμως αρκετοί δήμαρχοι εμφανίζονται διατεθειμένοι να στείλουν λίστες με όλα τα νοικοκυριά των δήμων τους στα οποία έχει διακοπεί η παροχή ρεύματος.

Άγρια οπαδική επίθεση στη Θεσσαλονίκη-Τους χτύπησαν ενώ έκαναν τζόκινγκ και τους άφησαν αιμόφυρτους

οπαδικη βια 1

Άγρια οπαδική επίθεση στη Θεσσαλονίκη-Τους χτύπησαν ενώ έκαναν τζόκινγκ και τους άφησαν αιμόφυρτους

Οι δράστες τους έριξαν στο έδαφος και τους ξυλοκοπούσαν με μανία, ενώ φεύγοντας πήραν τις…