Δε σταματάνε οι συλλήψεις στην Τουρκία: Ψάχνουν 70 στρατιωτικούς για σύνδεση με τον Γκιουλέν

Η τουρκική αστυνομία ξεκίνησε σήμερα μια επιχείρηση για τη σύλληψη 70 στρατιωτικών που φέρονται να συνδέονται με τον αυτοεξόριστο στις ΗΠΑ πρώην ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ότι ενορχήστρωσε το περσινό αποτυχημένο πραξικόπημα.

59dc7abf1dc524fd208b4947

Οι επιχειρήσεις εναντίον φερόμενων υποστηρικτών του Γκιουλέν συνεχίζονται καθημερινά περίπου 15 μήνες μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2015. Ο Γκιουλέν αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή σε αυτό. Μόνο την προηγούμενη εβδομάδα περίπου 800 άνθρωποι συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι συνδέονται με το δίκτυό του.

Στο πλαίσιο της σημερινής επιχείρησης, που επικεντρώνεται στην πόλη Κόνια (Ικόνιο) αλλά ξεκίνησε ταυτόχρονα σε επτά επαρχίες, αναζητούνται δύο συνταγματάρχες, επτά λοχαγοί και 36 υπολοχαγοί, μετάδωσε το πρακτορείο Dogan.

Εξήντα δύο ύποπτοι ανήκουν στην Πολεμική Αεροπορία, κάποιοι μάλιστα είναι πιλότοι, πρόσθεσε. Η αστυνομία διεξάγει έρευνες στα σπίτια και τους χώρους εργασίας τους.

Περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί και αναμένουν να δικαστούν για τη φερόμενη σχέση τους με τον Γκιουλέν, ενώ περισσότεροι από 150.000 ακόμη έχουν αποπεμφθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα στον δημόσιο τομέα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…