Newsroom

Newsroom

Τελικά την επόμενη εβδομάδα επιστρέφει η Τρόικα στην Αθήνα

Σύγχυση έχουν προκαλέσει οι ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που αναφέρουν ότι οι επικεφαλής της τρόικας…

troika 1

Σύγχυση έχουν προκαλέσει οι ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που αναφέρουν ότι οι επικεφαλής της τρόικας θα επιστρέψουν στην Αθήνα τον Ιανουάριο.
Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα συνεχιστούν στην Αθήνα οι διαπραγματεύσεις με τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας.
Συγκεκριμένα, ο Σάιμον Ο’ Κόνορ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομικών Όλι Ρεν, ανέφερε αργά το βράδυ του Σαββάτου ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα συνεχιστούν στην Αθήνα οι τεχνικές συζητήσεις.
«Περιμένουμε επιστροφή πλήρους ομάδας διαπραγμάτευσης στην Αθήνα τον Ιανουάριο» είπε ο εκπρόσωπος, «αφού οι [ελληνικές] αρχές θα έχουν κάνει περαιτέρω πρόοδο, με στόχο τη συμφωνία».
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του Mega από την Ουάσινγκτον, ο Πολ Τόμσεν θα ηγηθεί του τεχνικού κλιμακίου και θα βρίσκεται στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα.
Βάσει των πληροφοριών, ο κ.Τόμσεν θα αναχωρήσει σήμερα, Κυριακή, για τις Βρυξέλλες προκειμένου να παραστεί στο Eurogroup της Δευτέρας και στη συνέχεια θα μεταβεί στην Αθήνα για να συνεχίσει την επιθεώρηση σε τεχνικό επίπεδο. Στο τέλος της εβδομάδας αναμένεται να επιστρέψει στην Ουάσινγκτον.
Στην Αθήνα θα βρεθεί εντός της εβδομάδας και ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στην τρόικα, Ματίας Μορς, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, Π.Καρβούνη.
in.gr