Newsroom

Newsroom

Το Ευρωκοινοβούλιο βάζει την τρόικα στο "μικροσκόπιο"

Έρευνα για τα πεπραγμένα της τρόικας σε Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιρλανδία και Κύπρο θα διενεργήσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μετά από τρία…

Έρευνα για τα πεπραγμένα της τρόικας σε Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιρλανδία και Κύπρο θα διενεργήσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μετά από τρία χρόνια πλήρους αδιαφάνειας γύρω από τη δράση των δανειστών, με τα γνωστά αποτελέσματα, όχι μόνο στη χώρα μας.

«Οι τρόικες της ΕΚΤ, της Κομισιόν και του ΔΝΤ παίζουν κεντρικό ρόλο στην κρίση του ευρώ. Το έργο τους συνεχίζει να είναι αδιαφανές σε μεγάλο βαθμό», δήλωσε ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων Σβεν Γκίγκολντ, που είναι ο ιθύνων νους πίσω από την πρωτοβουλία αυτή, στην οποία συμφώνησαν κατ’ αρχήν εκπρόσωποι από όλα τα κόμματα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Όπως εξήγησε ο Γκίγκολντ, η έρευνα θα αποτελείται από ακροάσεις των στελεχών της τρόικας, αλλά και από ανεξάρτητες οικονομικές μελέτες που θα κοντράρουν τις εκτιμήσεις της τρόικας, οι οποίες αποδείχθηκαν λανθασμένες σε όλες τις χώρες όπου ανέλαβε δράση, καθώς η ανεργία εκτοξεύτηκε, οι οικονομίες των χωρών συρρικνώθηκαν δραματικά και το δημόσιο χρέος ξέφυγε πολύ από τις προβλέψεις.

«Αυτός είναι ο λόγος που πολλοί Ευρωπαίοι πολίτες περιμένουν μία εξονυχιστική έρευνα για το πώς προέκυψαν αυτά τα δραματικά αποτελέσματα. Πρέπει να αναζητήσουμε προσεκτικά πιθανές παραβιάσεις του νόμου ή καταχρήσεις», δήλωσε ο Γκίγκολντ.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…