Newsroom

Newsroom

Ιταλία: Αντιδράσεις των συνδικάτων για τον προϋπολογισμό του 2014

Την έντονη διαμαρτυρία των ιταλικών συνδικάτων προκάλεσε ο κρατικός προϋπολογισμός του 2014 που οριστικοποιήθηκε κατά τη συνεδρίαση της κυβέρνησης του…

Την έντονη διαμαρτυρία των ιταλικών συνδικάτων προκάλεσε ο κρατικός προϋπολογισμός του 2014 που οριστικοποιήθηκε κατά τη συνεδρίαση της κυβέρνησης του Ενρίκο Λέτα, το βράδυ της Τρίτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις Uil και Cgil θεωρούν αρνητικά για τους εργαζόμενους κυρίως τα μέτρα εκείνα που προβλέπουν «πάγωμα» των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων το 2014, αναστολή κάθε νέας πρόσληψης και περαιτέρω περιορισμό των υπερωριών.

«Τα μέτρα αυτά πλήττουν πάντα τις γνωστές κατηγορίες πολιτών, οι οποίες έχουν ήδη κάνει μεγάλες θυσίες», δήλωσε ο επικεφαλής της συνδικαλιστικής οργάνωσης Uil, Λουίτζι Αντζελέτι. Σύμφωνα με τον Αντζελέτι, «ενώ η κυβέρνηση είχε πει ότι δεν θα γίνονταν άλλες οριζόντιες περικοπές, τώρα αποφάσισε να μπλοκάρει τις αυξήσεις των μισθών των εργαζομένων, πλήττοντας αδιακρίτως όλους τους Ιταλούς».

Η γραμματέας του κεντροαριστερού συνδικάτου Cgil, Σουζάνα Καμούσο, ανέφερε από την πλευρά της ότι «μαζί με τις υπόλοιπες συνδικαλιστικές οργανώσεις θα αποφασιστούν όλες οι αναγκαίες, μαζικές κινητοποιήσεις» μέσα στην ημέρα.

Κριτική προς την αντίθετη κατεύθυνση από εκείνη των συνδικάτων άσκησε, πάντως, η Ιταλική Ένωση Βιομηχάνων Confindustria. «Χρειαζόταν, οπωσδήποτε περισσότερο θάρρος. Η κατεύθυνση που ακολουθείται είναι σωστή αλλά τα μέτρα δεν αρκούν για να στηριχθεί η οικονομική ανάκαμψη», είπε ο επικεφαλής της Confindustria, Τζόρτζιο Σκουίντσι.

«Καμπανάκι» του ΕΟΦ που διαφημίζεται για τους πόνους των αρθρώσεων -«Μην το χρησιμοποιήσετε»

eof

«Καμπανάκι» του ΕΟΦ που διαφημίζεται για τους πόνους των αρθρώσεων -«Μην το χρησιμοποιήσετε»

Το σκεύασμα αυτό δεν είναι εγκεκριμένο φαρμακευτικό προϊόν και ως εκ τούτου δεν έχει αξιολογηθεί…