Στο ίδιο τραπέζι κάθισαν Αναστασιάδης και Ακιντζί

Λύση εντός δύο μηνών "βλέπει" ο τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί

58e152211dc524924b8b46cf

Θετικό το κλίμα στο κοινωνικό δείπνο μεταξύ  Νίκου Αναστασιάδη και Μουσταφά Ακιντζί, σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ. 

Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση των κ.κ. Αναστασιάδη-Ακιντζί, μετά την αποχώρηση του Τουρκοκύπριου ηγέτη από τις διαπραγματεύσεις, στις 16 Φεβρουαρίου.

Το δείπνο παραθέτει ο ειδικός σύμβουλος τού γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Έσπεν Μπαρθ Άιντε, στον χώρο του Λήδρα Πάλας, στην νεκρή ζώνη.

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης εξέφρασε την ελπίδα στο δείπνο να πρυτανεύσει η λογική και η σοβαρότητα που θα οδηγήσουν την τουρκοκυπριακή πλευρά στο τραπέζι των συνομιλιών και στην επανέναρξη, αμέσως, των διαπραγματεύσεων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Ο Μουσταφά Ακιντζί δήλωσε πριν από το δείπνο ότι αν υπάρχει βούληση είναι δυνατό να βρεθεί λύση στο Κυπριακό εντός δύο μηνών, προσθέτοντας ότι μεταβαίνει με αυτόν το στόχο στο δείπνο με τον πρόεδρο Αναστασιάδη.

«Εάν επαναρχίσουν οι συνομιλίες και τα Ηνωμένα Έθνη καταστήσουν τη διπλωματία του “πήγαινε-έλα” πιο παραγωγική, τον Απρίλιο ή τον Μάιο θα διαφανεί κατά πόσο είναι δυνατό να υπάρξει ή όχι κατάληξη», δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης.

Πρόσθεσε ότι ο ίδιος μπορεί να παρουσιάσει συμφωνία που θα περιλαμβάνει την πολιτική ισότητα, την ασφάλεια και την ελευθερία των Τουρκοκυπρίων, λέγοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να γίνει επαναξιολόγηση.

«Σε αντίθετη περίπτωση η διαδικασία θα παραπεμφθεί για τον Μάρτιο του 2018, λόγω των προεδρικών εκλογών και η διαδικασία θα καταστεί πιο προβληματική». ανέφερε.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…