Newsroom

Newsroom

Παραμένει άλυτο το μυστήριο με τα όπλα στο τζαμί – Ελεύθερος ο ιμάμης

Το κουβάρι της υπόθεσης με τα όπλα που εντοπίστηκαν χθες Τρίτη, σε τζαμί στο χωριό της Ξάνθης, Ηλιόπετρα προσπαθούν να ξετυλίξουν οι Αρχές.

58db74471dc5249a4f8b4658

Ο Ιμάμης της Ηλιόπετρας Κεχαγιά Σαμπρή που οδηγήθηκε σήμερα στον εισαγγελέα για να απολογηθεί αφέθηκε ελεύθερος από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ξάνθης μετά την απολογία του σήμερα το πρωί.

Ο Εισαγγελέας παρέπεμψε την υπόθεση σε προκαταρκτική εξέταση και μετά την περαίωσή της και εφόσον προκύπτουν ενδείξεις, θα ασκήσει ποινική δίωξη ή θα την θέσει στο αρχείο.

Ο ιμάμης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα με την αυτόφωρη διαδικασία για την κατηγορία της οπλοκατοχής μετά τα δύο πιστόλια 22 και 38 χιλιοστών που βρέθηκαν στο μιναρέ του τεμένους και ένα κυνηγετικό φλόμπερ που βρέθηκε στο εσωτερικό του σπιτιού.

Εξερχόμενος λίγο πριν τις 11 πμ συνοδευόμενος από το δικηγόρο του Αχμέτ Κεχαγιά Ικσάν, ο ιμάμης ευχαρίστησε τους συγχωριανούς του για τη συμπαράσταση και τη στήριξή τους και τόνισε ότι η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης, η οποία και θα αποφανθεί.

Ο ιμάμης εξαρχής αρνείται ότι γνώριζε την ύπαρξη όπλων μέσα στο τζαμί και κατά την απολογία του ανέφερε ότι δεν έχει καμία σχέση με όλα αυτά. Όσο για το αεροβόλο φλόμπερ που βρέθηκε στην κατοικία του ανέφερε ότι το είχε αποκτήσει πριν από 23 χρόνια, όταν η άδεια για την κατοχή του δεν ήταν απαραίτητη.

Οι Αρχές ασφαλείας έφτασαν στον εντοπισμό των όπλων και των σφαιρών μετά από πληροφορίες. Ο ιμάμης είναι ο υπεύθυνος για την λειτουργία του τζαμιού, ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως η πρόσβαση στον χώρο είναι ελεύθερη.

Προς το παρόν, τα δύο πιστόλια αποστέλλονται στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛΑΣ στην Αθήνα προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματική ενέργεια.


Σύμφωνα με το τοπικό μέσο – site “Αντιφωνητή” η ΕΥΠ έχει δείξει ενδιαφέρον για την υπόθεση, ενώ έχει ενημερωθεί και η ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

kke

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

«Οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης είναι δεδομένες, όσα πορίσματα κι αν εκδώσει για να καλύψει…