Newsroom

Newsroom

ΠΕΖΟΣ- ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ (1-0)

Πέρασε πάνω από αυτοκίνητο (ενώ περπατούσε) και δικαιώθηκε στο δικαστήριο Πήγε να αποδείξει το αυτονόητο ότι η σύνθετη λέξη πεζό-δρόμιο…

Πέρασε πάνω από αυτοκίνητο (ενώ περπατούσε) και δικαιώθηκε στο δικαστήριο
Πήγε να αποδείξει το αυτονόητο ότι η σύνθετη λέξη πεζό-δρόμιο σημαίνει δρόμος για τους πεζούς και όχι σημείο για την στάθμευση αυτοκινήτων. Αντέδρασε εκκεντρικά και κάποιοι τον αποκάλεσαν γραφικό. Αυτό όμως που έχει περισσότερη σημασία είναι ότι υπήρξαν και κάποιοι που προβληματίστηκαν με την κίνηση του και κάποιοι άλλοι που τον δικαίωσαν. Καλή αρχή!

Ήταν Μάρτιος του 2007. Ο κ. Τάσος Πουλιάσης περπατούσε στο πεζοδρόμιο της οδού Αραχώβης στα Εξάρχεια μαζί με την φίλη του Χριστίνα. Ξαφνικά διαπιστώνει ότι η πορεία του πρέπει να διακοπεί καθώς ένα μεγαλοπρεπέστατο τζιπ ήταν παρκαρισμένο πάνω στο πεζοδρόμιο. Όπως αναφέρει ο διαμαρτυρόμενος πεζός στο Κουτί της Πανδώρας «δεν σκέφτηκα τίποτα ούτε είπα τίποτα στην φίλη μου». Συνέχισε την πορεία του σαν να μην υπήρχε απολύτως κανένα εμπόδιο. Υπερπήδησε το τζιπ και συνέχισε να περπατάει. Ο συναγερμός του αυτοκινήτου άρχισε να χτυπάει συνέχεια και οι γείτονες βγήκαν τόσο στα μπαλκόνια όσο και στον δρόμο για να δουν τι έχει συμβεί.

Μαζί με όλους αυτούς εμφανίστηκε και ο ιδιοκτήτης του παράνομα παρκαρισμένου αυτοκινήτου. Οι εικόνες που εκτυλίχθηκαν ήταν άκρως επεισοδιακές. Σύμφωνα με τον κ. Τάσο Πουλιάση ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου φώναζε και έβριζε τους δυο πεζούς διότι του προκάλεσαν ένα βαθούλωμα στο αυτοκίνητο του. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι γείτονες και οι περαστικοί οι οποίοι ακούγοντας το θέση του κ. Πουλιάση ήταν λες και ακούνε τουλάχιστον κινέζικα. «Προσπαθούσα να τους εξηγήσω ότι τα πεζοδρόμια είναι για τους πεζούς και όχι για τα αυτοκίνητα και εκείνοι είχαν καταλάβει ότι είμαι κάποιος νεαρός των Εξαρχείων που αντιδρώ με την εικόνα του πολυτελούς παρκαρισμένου αυτοκινήτου σε ένα δρόμο των Εξαρχείων». Καλέσαν την αστυνομία όπου ο αξιωματικός του τμήματος Εξαρχείων αρκέστηκε στο να κάνει μια απλή παρατήρηση στο ιδιοκτήτη του παράνομα παρκαρισμένου αυτοκινήτου ενώ δεν του έδωσε ούτε κλήση για την παρανομία του.

Οι δύο πεζοί μπήκαν στο κρατητήριο ενώ στην αναφορά του του αξιωματικού υπηρεσίας δεν είχε καταγραφεί τίποτα από τα λεγόμενα του διαμαρτυρομένου πεζού. «Από το κρατητήριο βγήκαμε αφού μας ανάγκασαν να υπογράψουμε ένα χαρτί ότι τόσο εγώ όσο και η φίλη μου ότι αποσύρουμε την μήνυση».Την υπόθεση ανέλαβε ο δικηγόρος του Τάσου Πουλιάση, κ.Βασίλης Σωτηρόπουλος αλλά και ο πρόεδρος του συλλόγου street panthers Γρηγόρης Μαυράκης. Πέρασαν δύο χρόνια από τότε όπου οι περισσότεροι δεν είχαν καταλάβει ότι οι δυο πεζοί αντέδρασαν με αυτό τον τρόπο διότι ζητούν το αυτονόητο. «Τα πεζοδρόμια είναι για τους πεζούς και οι δρόμοι για τα αυτοκίνητα»λέει ο Τάσος Πουλιάσης στο Κουτί της Πανδώρας και συνεχίζει «είμαι 11 χρόνια οδηγός και εξακολουθώ να ψάχνω μια ώρα για να παρκάρω σε σημείο που δεν εμποδίζω τους πεζόύς».

Παρόμοιες υποθέσεις έχουν δικαστεί και στο εξωτερικό όπου στην πλειοψηφία τους έχουν δικαιωθεί «πάμε σε άλλες χώρες και βλέπουμε τους ανάπηρους να μετακινούνται στους δρόμους και νομίζουμε ότι μόνο εκείνες οι χώρες έχουν άτομα με ειδικές αναγκές»αναφέρει ο κ Πουλιάσης και συνεχίζει «κι εμείς έχουμε ανθρώπους με κινητικές δυσκολίες απλά δεν τους δίνουμε χώρο να μετακινηθούν».

Δικαιώθηκε ο πρώτος διαμαρτυρόμενος Έλληνας πεζός. Πρόκειται για τον κ. Τάσο Πουλιάση ο οποίος τον Μάρτιος του 2007 κατηγορήθηκε ότι προκάλεσε υλικές ζημίες σε ιδιωτικό αυτοκίνητο καθώς το υπερπήδησε διότι ήταν παρκαρισμένο πάνω στο πεζοδρόμιο σε χώρο που προορίζεται για την διέλευση των πεζών. Σύμφωνα με την δικαστική απόφαση ο κ. Πουλιάσης ναι μεν καλείται να πληρώσει την ζημιά που προκάλεσε στο αυτοκίνητο ύψους 750 ευρώ, ωστόσο ο ίδιος καθώς και η φίλη του που βρίσκοταν μπροστά στο γεγονός θα αποζημιωθούν με το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ έκαστος για προσβολή προσωπικότητας.

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…