Νέα δεδομένα στη δημοσκοπική μάχη Μέρκελ – Σουλτς

Ανοδική δημοσκοπική απήχηση παρατηρείται για την επικείμενη υποψηφιότητα του Μάρτιν Σουλτς τόσο για την προεδρία του SPD όσο και για την καγκελαρία, με τα δημοσκοπικά ποσοστά της -σύμφωνα με την έρευνα της εταιρίας dimap για το δίκτυο ARD- Άνγκελα Μέρκελ να γνωρίζουν την κατιούσα.

5889d0c21dc52476658b4fd1

Συγκεκριμένα, αν ο κ. Σουλτς εκλεγόταν άμεσα καγκελάριος θα λάμβανε 41%, ποσοστό αντίστοιχο με της Άνγκελα Μέρκελ, με τη διαφορά πως από την προηγούμενη δημοσκόπηση η καγκελάριος σημειώνει πτώση στα ποσοστά της-2% , ενώ ο Σουλτς τα αύξησε +5%. Μόνο το 11% των ερωτηθέντων δεν θα ψήφιζε κανέναν εκ των δύο.

Πιο συγκεκριμένα, το 64% των γερμανών πολιτών τάσσεται υπέρ της υποψηφιότητας του σοσιαλδημοκράτη πρώην πρόεδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ μόνο το 14% είναι κατά. Οι ψηφοφόροι μάλιστα του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) τάσσονται υπέρ σε ποσοστό 81%, ενώ μόνο το 4% είναι εναντίον.

Το 79% των ερωτηθέντων κρίνει ορθή την απόφαση του προέδρου του SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ να προτείνει τον κ. Μάρτιν Σουλτς για υποψήφιο καγκελάριο, το δε 69% πιστεύει ότι το SPD θα καταφέρει να κάνει μια νέα αρχή με τον κ. Σουλτς. Οι ψηφοφόροι του κόμματός του το πιστεύουν σε ποσοστό 85%. Το 51% όλων των ερωτηθέντων έχει τη γνώμη ότι ο κ. Σουλτς διαθέτει το αισθητήριο να αντιληφθεί τις αγωνίες του κόσμου.

Το 79% των πολιτών θεωρεί ότι η κ. Μέρκελ διαθέτει ηγετικές ικανότητες ενώ για τον κ. Σουλτς το πιστεύει το 60%.

Επίσης το 78% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η κ. Μέρκελ έχει τις απαιτούμενες ικανότητες για το αξίωμα, ενώ για τον Σουλτς το πιστεύει το 68%. Αξιόπιστη θεωρεί την κ. Μέρκελ το 64%, ενώ τον κ. Σούλτς το 65%.

Συμπαθή βρίσκει την νυν καγκελάριο το 63% η οποία υπολείπεται έτσι του κ. Σούλτς, ο οποίος απολαμβάνει της συμπάθειας του 69% των Γερμανών πολιτών, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Όπως σχολιάζει το ARD στην ηλεκτρονική του ιστοσελίδα ο Σούλτς ακολουθεί κατά πόδας την κ. Μέρκελ αν και το 65% των ερωτηθέντων λέει πως δεν γνωρίζει μέχρι στιγμής υπέρ ποιάς πολιτικής ακριβώς τάσσεται ο πρώτος.

Κατά το 39% των ερωτηθέντων ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ έχει ηγετικές ικανότητες, το 53% θεωρεί ότι διαθέτει τις απαιτούμενες γα το αξίωμα του καγκελαρίου ικανότητες, το 40% τον θεωρεί αξιόπιστο και το 45% συμπαθή.

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

kke

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

«Οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης είναι δεδομένες, όσα πορίσματα κι αν εκδώσει για να καλύψει…

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένιες οι Ζωή Φίτσιου και η Μιλένα Κοντού

kontou fitsiou

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένιες οι Ζωή Φίτσιου και η Μιλένα Κοντού

Το πρώτο της μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας, που διεξάγεται στο Ζέγκεντ της Ουγγαρίας, πανηγύρισε…

Διάρρηξη στη Διεύθυνση εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

w19 124741w20 110449w02 13302322 82031GADA EISODOS800 454

Διάρρηξη στη Διεύθυνση εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Tην προανάκριση ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και…