Newsroom

Newsroom

Τις δέκα κορυφαίες κορυφαίες χώρες για να κάνεις καριέρα αποκαλύπτει έρευνα της HSBC

Τους δέκα κορυφαίους προορισμούς του εξωτερικού που παρέχουν μεγαλύτερες δυνατότητες καριέρας αναδεικνύει έρευνα της HSBC. Οι δέκα χώρες που περιλαμβάνονται στην έρευνα της HSBC παρέχουν μεγάλες δυνατότητες εξέλιξης, υψηλές αμοιβές και εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον.

586ba1251dc524864e8b4ae4

Η Ευρώπη κατατάσσεται ως ο καλύτερος προορισμός για όσους επιθυμούν να εξελίξουν την καριέρα τους στο εξωτερικό και να επωφεληθούν από τις ευνοϊκές εργασιακές συνθήκες.

Δείτε τη λίστα

Ελβετία: Και το 2016, όπως και το 2015 παραμένει στην πρώτη θέση. Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η Ελβετία κατατάσσεται ως ο καλύτερος προορισμός συνολικά για καριέρα στο εξωτερικό. Η χώρα συνδυάζει τις καλύτερες προοπτικές οικονομικά με ικανοποιητική ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής και εξαιρετική εργασιακή κουλτούρα. Το μέσο ετήσιο εισόδημα για ένα στέλεχος που κάνει διεθνή καριέρα στην Ελβετία είναι τα 188.275 δολάρια ΗΠΑ, ποσό σχεδόν διπλάσιο από τον παγκόσμιο μέσο όρο (97.419 δολάρια). Επιπλέον, το 69% των στελεχών στην Ελβετία βλέπουν βελτίωση στην ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής και το 61% ισχυρίζονται ότι η εργασιακή κουλτούρα είναι καλύτερη απ’ ότι στην πατρίδα τους.

Γερμανία: Αναρριχήθηκε μία θέση το 2016.

Σουηδία: Έπεσε κατά μία θέση το 2016 και βρίσκεται πλέον στην τρίτη.

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Από την 6η θέση το 2015 βρέθηκε το 2016 στην 4η θέση. Το 56% των ερωτώμενων που έχουν μετακινηθεί στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) λαμβάνουν κάποιο επίδομα διαμονής και το 75% παροχές υγείας.

Νορβηγία: Βρίσκεται στην 5η θέση και κατατάσσεται για πρώτη φορά για πρώτη φορά στη λίστα των 10 κορυφαίων προορισμών.

Σιγκαπούρη: Υποβαθμίστηκε κατά μία θέση το 2016.

Αυστρία: Κατατάσσεται στην 7η θέση. Ως αποτέλεσμα των ευνοϊκών τους εργασιακών συνθηκών η Νορβηγία και η Αυστρία εμφανίζονται για πρώτη φορά φέτος στη λίστα των κορυφαίων προορισμών. Οι ερωτώμενοι θεωρούν ότι η ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής (87% στη Νορβηγία και 71% στην Αυστρία) και η εργασιακή κουλτούρα (69% και 62%) είναι καλύτερες σε σχέση με τη χώρα τους.

Χονγκ Κονγκ: Παρέμεινε στην ίδια θέση και το 2016.

Ηνωμένο Βασίλειο: Από την 18η θέση το 2015 εκτινάχθηκε στην 9η θέση. Το ΗΒ, μάλιστα, ανέβηκε εννέα θέσεις (κατατασσόταν 18ο το 2015), με τα στελέχη που κάνουν διεθνή καριέρα στη συγκεκριμένη χώρα να θεωρούν ότι εκεί μπορούν να αναπτύξουν περισσότερες νέες δεξιότητες σε σύγκριση με τη χώρα τους (64%) και να εξελίξουν περαιτέρω την καριέρα τους (62%).

Μπαχρέιν: Βρέθηκε στην 10η θέση από την 7η που ήταν το 2015. Στο Μπαχρέιν το 65% των εκπατρισμένων στελεχών λαμβάνουν ένα ετήσιο ποσό προκειμένου να πραγματοποιούν ταξίδια στην πατρίδα τους.

«Πυρά» τις Έλενας Ακρίτα για το κακοστημένο ρατσιστικό show του δημάρχου Περάματος στους εξαθλιωμένους Ρομά

lagoudakos 1024x683 1

«Πυρά» τις Έλενας Ακρίτα για το κακοστημένο ρατσιστικό show του δημάρχου Περάματος στους εξαθλιωμένους Ρομά

«Ο κ. Λαγουδάκος δίνει συνειδητά χώρο σε ρατσιστικές και ακροδεξιές πρακτικές, σε μια περιοχή που…

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ καταδικάζει απερίφραστα την παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τον αρχηγό του VMRO Χρίστιαν Μίτσκοσκι

VMRO

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ καταδικάζει απερίφραστα την παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τον αρχηγό του VMRO Χρίστιαν Μίτσκοσκι

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας «να συμμορφωθεί επιτέλους με το διεθνές δίκαιο»…