Newsroom

Newsroom

Κατέβασε ρολά το ελληνικό ποδόσφαιρο

Δραματικές εξελίξεις: Με ψήφους 49-7 αναστέλλει τις λειτουργίες της η ΕΠΟ! Πιλάβιος: «Αν δεν πετύχει ούτε αυτή η κίνηση, θα…

epo

Δραματικές εξελίξεις: Με ψήφους 49-7 αναστέλλει τις λειτουργίες της η ΕΠΟ!
Πιλάβιος: «Αν δεν πετύχει ούτε αυτή η κίνηση, θα παραιτηθώ»
Δραματικές οι εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο, που κατεβάζει ρολά! Η πρόταση που κατέθεσε ο Σοφοκλής Πιλάβιος για αναστολή της λειτουργίας της ΕΠΟ έγινε αποδεκτή στη γενική συνέλευση, με ψήφους 49 υπέρ και 7 κατά (και 1 «παρών»). Έτσι τις επόμενες 15 ημέρες (αρχής γενομένης από τη Δευτέρα), θα υπάρξει διάλογος με «τις υγιείς ομάδες, προκειμένου να βρεθεί λύση», όπως υποστήριξε ο κ. Πιλάβιος, ο οποίος υπογράμμισε ότι είναι έτοιμος να παραιτηθεί, σε περίπτωση που δεν πετύχει αυτή η κίνηση.
«Πρέπει να κάνουμε μια κίνηση γιατί το ποδόσφαιρο πεθαίνει. Αν δεν πετύχει αυτή η κίνηση, θα παραιτηθώ», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΕΠΟ. Πρόσθεσε ότι το περιθώριο για να γίνουν οι συζητήσεις και να βρεθούν λύσεις είναι 15 ημέρες, ενώ στην πρώτη του ομιλία είχε μιλήσει για αναστολή μέχρι νεοτέρας: «Πρέπει επιτέλους μόνοι μας να πούμε την αλήθεια. Όταν πούμε την αλήθεια θα πάμε όλοι καλύτερα».

Σε ερώτηση που του έγινε για το αν η κατάσταση είναι πλέον «ζωής ή θανάτου», απάντησε: «Δε βλέπετε τι γένεται κάθε μέρα; Η καθημερινότητα είναι το μήνυμα για το πού πάμε. Αν δεν αντιδράσουμε, και η ΕΠΟ αντέδρασε πολύ δυναμικά και με ισχυρή πλειοψηφία, ελπίζω τα αποτελέσματα να φανούν». Επίσης, ξεκαθάρισε ότι η φράση αναστολή λειτουργίας σημαίνει: «Κλείνει η Ομοσπονδία».

Άμεση ήταν η απάντηση του Ηρακλή, που εξέδωσε αιχμηρή ανακοίνωση κατά του προέδρου της ΕΠΟ. Μέσα στην αίθουσα της συνεδρίασης εντονότερη ήταν η αντίδραση του Νίκου Τζώρτζογλου, προέδρου της ΕΠΣ Ηρακλείου, που απηύθυνε ειρωνικά σχόλια στον κ.Πιλάβιο.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ

Πάντως, στην ανακοίνωσή της, η ΕΠΟ δεν μιλάει για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα σε ό,τι αφορά την αναστολή που αποφασίστηκε:

Η ετήσια τακτική γενική συνέλευση των Ενώσεων Μελών της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ενέκρινε σήμερα, με ψήφους 49 υπέρ, 7 κατά επί συνόλου 56 ψηφισάντων, την εισήγηση του προέδρου Σοφοκλή Πιλάβιου, σύμφωνα με την οποία:

1.Από τη Δευτέρα 6-6-2011 αναστέλλονται επ’ αόριστον και ειδικότερα μέχρι την ολοκλήρωση των επαφών της ΕΠΟ με την κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα, τη Super League, την Ενωση Β’-Γ’ Εθνικής, τον ΠΣΑΠ και τα λοιπά υπερεθνικά όργανα (UEFA, FIFAO, οι λειτουργίες της ΕΠΟ και των 57 Ενώσεων μελών της.

2.Στο διάστημα της αναστολής των λειτουργιών εξουσιοδοτήθηκε το Δ.Σ. της ΕΠΟ να ενεργεί για την ολοκλήρωση της οργάνωσης και της διαδικασίας των επαφών και για τα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης της γενικής συνέλευσης.

3.Στη συνέχεια και μετά την ολοκλήρωση των επαφών η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία σε έκτακτη γενική της συνέλευση θα λάβει τις οριστικές της αποφάσεις για το μέλλον του ποδοσφαίρου σε επαγγελματική και ερασιτεχνική μορφή, με βάση τους άξονες που παρουσιάστηκαν από τον πρόεδρο της ΕΠΟ στη διάρκεια της ομιλίας του.

Μαζί και η Σούπερ Λίγκα

Αμέσως μετά την απόφαση της ΕΠΟ, η Σούπερ Λίγκα εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία τάχθηκε υπέρ της συγκεκριμένης απόφασης:

«H Super League ψήφισε υπέρ της πρότασης του προέδρου της ΕΠΟ, περί αναστολής λειτουργίας της ΕΠΟ, μέχρι να διευκρινιστούν βασικά ζητήματα του ποδοσφαίρου. Η πάγια θέση της διοργανώτριας αρχής, όπως διατυπώθηκε σε πρόσφατες συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και δημόσιες τοποθετήσεις θεσμικών εκπροσώπων της, είναι ότι πρέπει να διασφαλιστούν όλες οι απαραίτητες συνθήκες για την ομαλή διεξαγωγή του επόμενου Πρωταθλήματος, πριν την έναρξή του.

Σε κάθε περίπτωση, τα διαχρονικά προβλήματα του ποδοσφαίρου πρέπει να αντιμετωπιστούν συνολικά, μέσα από συναίνεση και συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και δράσεις, όπως έχουν κατατεθεί από τη Super League σε όλους τους αρμόδιους φορείς. Με βάση τα παραπάνω, η Super League επικροτεί και στέκεται αλληλέγγυα σε οποιαδήποτε ενέργεια, όσο ακραία και αν είναι αυτή, η οποία θα διασφαλίσει το υγιές περιβάλλον διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος».

Από κει και πέρα, πρέπει να σημειωθεί ότι:

► Το παιχνίδι της Εθνικής ομάδας της Ελλάδας για τα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με τη Μάλτα, που είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο 4/6, θα διεξαχθεί κανονικά. Η αναστολή θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα.

► Σε περίπτωση που η αναστολή κρατήσει 15 ημέρες, δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τις συμμετοχές των ελληνικών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, καθώς οι φάκελοι θα σταλούν μετά τις 15 ημέρες. Σε διαφορετική περίπτωση (αν η αναστολή κρατήσει περισσότερο) τότε υπάρχει κίνδυνος ακόμα να μείνουν εκτός Ευρώπης οι ελληνικές ομάδες!

Τζώρτζογλου: Μιλάτε εσείς για απειλές κύριε Πιλάβιε

Επίθεση κατά του Σοφοκλή Πιλάβιου και του Αχιλλέα Μπέου εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου Νίκος Τζώρτζογλου, κατά τη συνεδρίαση της γενικής συνέλευσης της ΕΠΟ: «Μιλάτε εσείς για απειλές, όταν κάθε φορά που πηγαίνω στην ΕΠΟ τα 4 παιδιά μου αγωνιούν αν θα γυρίσω;», είπε μεταξύ άλλων ο πρώην μεγαλομέτοχος του Εργοτέλη.

«Πέρυσι μίλησα για φακέλους και η “Αυτού Μεγαλειότης”, ο Αχιλλέας Μπέος, με περίμενε εδώ μέσα με 4 μπράβους. Ζήτησα την βοήθειά σας κι εσείς τον κεράσατε καφέ. Μιλάτε εσείς για απειλές; Κάθε φορά που πάω στην ΕΠΟ τα 4 μου παιδιά αγωνιούν εάν θα γυρίσω. Κι αυτό επειδή ο ίδιος ο πρόεδρος της ΕΠΟ επιτρέπει στο ανώτατο όργανο της Ομοσπονδίας να μπαίνει η… Αυτού Μεγαλειότης», τόνισε αρχικά ο κ. Τζώρτζογλου, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε και στα στημένα παιχνίδια:

«Αυτός ο κύριος στους 40 φακέλους που σας έστειλε η UEFA με τα στημένα είναι μέσα στους μισούς. Όλοι εσείς δεν ξέρετε τι κάνει αυτός ο άνθρωπος στο ποδόσφαιρο. Δεν ξέρετε ότι απειλούνται παίκτες, παράγοντες, τη Λάρισα δεν την ξεφτίλισε; Τον Παναθηναϊκό; Δεν είπε δημόσια σας γ…σα; Κι αυτό τον άνθρωπο το 50% τω ομάδων της Σούπερ Λίγκας του λέει επειδή κάνεις καλά τη δουλειά σου πήγαινε και στην ΕΠΟ. Δεν ξέρω αν και του χρόνου τέτοιο καιρό είναι και στο Προεδρικό Μέγαρο…», είπε με ειρωνική διάθεση.
http://www.enet.gr

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

papa mixalis sasmos

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

Μια «μεταγραφή» από την υποκριτική στην πολιτική που θα συζητηθεί έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΥΡΩ

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έδωσε το παρών στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ το…