Newsroom

Newsroom

Βούτσης για Σόιμπλε: Διεκδικεί ρόλο υπερυπουργού

Ο Σόιμπλε διεκδικεί ρόλο υπερυπουργού, ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης σχολιάζοντας τον γερμανό υπουργό Οικονομικών.

573375211dc52402538b492a

«Δεν είναι δυνατόν, άτυπα αλλά και τυπικά πλέον, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ να διεκδικεί ρόλο υπερυπουργού Οικονομικών και μάλιστα σε κρίσιμα πολιτικά ζητήματα, κάνοντας προβλέψεις και εκτιμήσεις, αλλά και δίνοντας τον χρησμό του -επιτρέψτε μου να πώ- δημόσια, πριν από τη συνεδρίαση οποιουδήποτε οργάνου, θεσπισμένου ή λιγότερο θεσμικού, όπως το Eurogroup, προκειμένου να προκαλεί εντυπώσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βούτσης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταμό Αθήνα 984.

Ο πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε αναμενόμενη την επανέναρξη του διαλόγου για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, τονίζοντας ότι δεν απαιτούσε ιδιαίτερη άδεια από τους δανειστές η έκτακτη παροχή της κυβέρνησης, η οποία είχε προβλεφθεί στον προϋπολογισμό.

Ερωτηθείς αν θα πρέπει να γνωστοποιηθεί το περιεχόμενο της απαντητικής επιστολής του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου στους θεσμούς, ανέφερε πως «ούτως ή άλλως, τέτοιες επιστολές συνήθως διαρρέουν από τις Βρυξέλλες».

Ο Νίκος Βούτσης εμφανίστηκε, τέλος, αισιόδοξος ότι η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει σύντομα, ενώ αναφορικά με τον ρόλο του ΔΝΤ είπε ότι θα μπορούσε να είναι συμβουλευτικός.

Τέλος, όσον αφορά το σενάριο των πρόωρων εκλογών τόνισε πως η παρούσα κυβέρνηση θα εξαντλήσει το σύνολο της τετραετίας.

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Ιωαννίδης

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Μετά την νέα ήττα του Παναθηναϊκού, αυτή τη φορά από τον Άρη, υπήρξε ένα επεισόδιο…