Newsroom

Newsroom

Σύνταγμα: η επόμενη μέρα

Εικόνα καταστροφής και χάους με βαρύ άρωμα… δακρυγόνων, παρουσιάζει σήμερα το Σύνταγμα και οι γύρω δρόμοι – το πεδίο των…

Εικόνα καταστροφής και χάους με βαρύ άρωμα… δακρυγόνων, παρουσιάζει σήμερα το Σύνταγμα και οι γύρω δρόμοι – το πεδίο των χθεσινών εκτεταμένων συγκρούσεων με την αστυνομία. Από τις δυο το πρωί ο Δήμος Αθηναίων επιχειρεί να ξαναφέρει το κέντρο σε κατάσταση σχετικής κανονικότητας, κάτι που θα απαιτήσει τουλάχιστον δυο ακόμη 24ωρα.
Σπασμένοι και καμμένοι κάδοι απορριμάτων, σπασμένα παγκάκια, πινακίδες στάσεων λεωφορείων, προσόψεις καταστημάτων, σπασμένα πεζοδρόμια, μαρμάρινα σκαλιά, βαμμένες προσόψεις τραπεζών, ξενοδοχείων, καταστημάτων… είναι λίγες από τις εικόνες που μπορεί κανείς να συναντήσει στο Σύνταγμα, εφόσον μπορέσει να αντέξει την εντονότατη οσμή των δακρυγόνων που αιωρείται πάνω από την κεντρική πλατεία της Αθήνας, ύστερα από την πρωτοφανούς έκτασης χρήση χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου από το Δήμο
Με απόφαση που έχει λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο πριν καν σημειωθούν τα επεισόδια στο κέντρο της πρωτεύουσας, ο Δήμος Αθηναίων θα υποβάλλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου, σύμφωνα με σημερινή δήλωση του αντιδημάρχου Αθηναίωην, Ανδρέα Βαρελά, υπεύθυνου στον τομέα της καθαριότητας.
Οπως είπε ο αντιδήμαρχος, καταστροφές έχουν σημειωθεί στους δρόμους γύρω από το Σύνταγμα, στο ιστορικό κέντρο και όλες τις εμπορικές παρόδους, σε μεγάλη ακτίνα. Οι καταστροφές πίσω από το Σύνταγμα, φτάνουν μέχρι την περιοχή του Καλλιμάρμαρου.

Η ζημιά είναι τεράστια δήλωσε ο κ. Βαρελάς, τονίζοντας ότι έχουν καταστραφεί καταστήματα που ανήκουν στο Δήμο, μαρμάρινα παγκάκια, δεκάδες κάδοι απορριμάτων και πολλά άλλα περιουσιακά στοιχεία του Δήμου.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι το προσωπικό καθαριότητας δίνει μάχη από τις δυο το πρωί της Πέμπτης για να φέρει την πόλη σε μία ανεκτή κατάσταση. Πάντως, οι προσπάθειες για αποκατάσταση μιας κάπως φυσιολογικής εικόνας στο κέντρο, θα απαιτήσει εργασίας δυο ακόμη 24ώρων, κατέληξε.
Φωτογραφίες από την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ
http://www.ethnos.gr