Newsroom

Newsroom

"Αρχιστράτηγος του μπάχαλου ο Τσίπρας"

Σκληρή επίθεση του Μιχάλη Καρχιμάκη στον πρόεδρο του ΣΥΝ. Διαρκές κάλεσμα προς όλα τα κόμματα για “καθαρή καταδίκη” των επεισοδίων…

Σκληρή επίθεση του Μιχάλη Καρχιμάκη στον πρόεδρο του ΣΥΝ. Διαρκές κάλεσμα προς όλα τα κόμματα για “καθαρή καταδίκη” των επεισοδίων βίας, η τακτική που υιοθετούν ΠΑΣΟΚ και κυβέρνηση
Αποφασισμένη να πρωτοστατήσει στο κάλεσμα διαρκείας προς όλα τα πολιτικά κόμματα, ζητώντας τους να καταδικάσουν με “καθαρά λόγια” τα συχνά πια επεισόδια βίας εναντίον βουλευτών, δηλώνει η κυβερνητική παράταξη.
Με διαφορετικών “ταχυτήτων” και “έντασης” δηλώσεις κορυφαίων στελεχών η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ “διαδηλώνουν” πλέον εναντίον της “μεσοβέζικης” καταδίκης των επεισοδίων, είτε πρόκειται για προπηλακισμούς βουλευτών, είτε για αποκλεισμούς άλλων στα σπίτια τους, είτε για εκφοβιστικά “ραβασάκια” πεταμένα στην είσοδο των γραφείων τους
Σε κάθε περίπτωση το κυβερνών κόμμα, έπειτα από βαθύτατο προβληματισμό που καταγράφηκε σε όλες τις τελευταίες κλειστές συσκέψεις, έχει πειστεί ότι μόνο με σθεναρά και σαφή βήματα μπορεί να διαχειριστεί την υψηλής επικινδυνότητας κατάσταση που διαμορφώνεται.
Βασιζόμενη σε αυτήν την εκτίμηση η κυβέρνηση συνεχίζει την κόντρα με τον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία φαίνεται ότι οδηγείται στα άκρα.
Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης σήκωσε πρώτος τη “σημαία” της επίθεσης στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλ. Τσίπρα, χαράσσοντας σύμφωνα με πληροφορίες τη “γραμμή” που και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου θεωρεί πλέον επιβεβλημένη.
“Ο κ. Τσίπρας, αν θέλει να συμβάλει στην προσπάθεια εξόδου από την κρίση, ας σταματήσει να το παίζει αρχιστράτηγος του μπάχαλου. Ας σταματήσει να παράσχει ομπρέλα ασυδοσίας σε όσους κινούνται εκτός κανόνων” επεσήμανε ο κ. Καρχιμάκης, “απαιτώντας” καθαρή στάση και καταδίκη των επεισοδίων βίας και εκφοβισμού απ’ όπου κι αν προέρχονται. Εν συνεχεία ο κ. Καρχιμάκης μιλώντας από τη Θεσσαλονίκη έριξε και άλλους “κεραυνούς” κατά του ΣΥΡΙΖΑ, των “Γκοτζαμάνηδων χωρίς τρίκυκλα”, απευθυνόμενος πάντως προς πάσα κατεύθυνση.
Μάλιστα ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ προχώρησε σε συγκεκριμένες καταγγελίες για τα πρόσωπα που συμμετείχαν στα επεισόδια κατά του κ. Ν. Τσώνη στη Λαμία, υποστηρίζοντας ότι εκτός από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ήταν και της “Χρυσής Αυγής”.
Ενα… κλικ πιο κάτω, αλλά με την ίδια ένταση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ηλίας Μόσιαλος, ο οποίος έθεσε ένα ερώτημα με δύο πτυχές προς τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ρώτησε για την ακρίβεια ποιο είναι το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ για την επιστολή της Νεολαίας του ΣΥΝ που χαρακτηρίζει τον Γ. Παπανδρέου “αρχιστράτηγο των εχθρών” και για την έτερη της Οργάνωσης της Μαγνησίας που κατηγορεί για εγκληματική συμπεριφορά τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Ροδούλα Ζήση και Κ. Καρτάλη.
Σκληρές δηλώσεις για τα φαινόμενα βίας έκαναν επίσης οι κ. Ξυνίδης και Πετσάλνικος, ενώ ο υπουργός Αμυνας Π. Μπεγλίτης απέφυγε την “πόλωση”, εκτιμώντας ταυτόχρονα ότι “δεν είναι κεντρική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ”, εννοώντας τις επιθέσεις κατά βουλευτών. Ο Συνασπισμός πάντως δεν έδωσε συγκεκριμένες απαντήσεις στις ερωτήσεις που έθεσε η κυβέρνηση διά του κ. Ηλία Μόσιαλου, αλλά κατηγόρησε τον κ. Καρχιμάκη για “γκεμπελίστικη τακτική”.
Στελέχη του, τέλος (όπως ο κ. Λαφαζάνης), απέκρουσαν τις κατηγορίες ότι οι προπηλακισμοί υποκινούνται από κάποιους εντός του κόμματός τους.
Μ. Καρχιμάκης:
Δεν μου είπε τίποτα ο Αλ. Αθανασιάδης
Η δήλωση του βουλευτή Κοζάνης Αλ. Αθανασιάδη ότι κάποιοι τον απείλησαν πως θα τον ρίξουν σε χαντάκι αν καταψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο προσέκρουσε στην απόφαση της κυβέρνησης να του… συστήσει να προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Ο κ. Καρχιμάκης δήλωσε δε πως όταν τον ρώτησε δεν του είπε ότι δέχθηκε κάποια πίεση και πως ήταν δική του συνειδητή επιλογή η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου.
ΦΩΦΗ ΓΙΩΤΑΚΗ – ΒΑΣΙΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ
http://www.ethnos.gr