Newsroom

Newsroom

Αμοιβές κληρικών και εκκλησιαστική περιουσία… ως έχουν

Ο υπουργός Οικονομικών διαβεβαίωσε χθες τον Αρχιεπίσκοπο και τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου (ΔΙΣ) ότι η εκκλησιαστική περιουσία δεν…

benizelos

Ο υπουργός Οικονομικών διαβεβαίωσε χθες τον Αρχιεπίσκοπο και τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου (ΔΙΣ) ότι η εκκλησιαστική περιουσία δεν πρόκειται να ενταχθεί στο Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας και πως η μισθοδοσία των κληρικών θα εξακολουθήσει να καταβάλλεται από την Πολιτεία
Στο… απυρόβλητο παραμένουν οι αμοιβές των κληρικών και η εκκλησιαστική περιουσία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησής του με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου (ΔΙΣ) τούς διαβεβαίωσε ότι η εκκλησιαστική περιουσία δεν πρόκειται να ενταχθεί στο Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας και πως η μισθοδοσία των κληρικών θα εξακολουθήσει να καταβάλλεται από την Πολιτεία.
Ειδικότερα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος διευκρίνισε πως οι προβλέψεις του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος για τη διαχείριση και αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου από το Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας δεν αφορούν τα αυτοδιοίκητα ΝΠΔΔ, όπως είναι τα πανεπιστημιακά και τα εκκλησιαστικά, ενώ φέρεται να υποστήριξε ότι δεν τίθεται θέμα διακοπής της μισθοδοσίας του κλήρου.
Καταγραφή περιουσίας
Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επανέλαβε την πρόταση για αποδέσμευση της “αιχμάλωτης” από το κράτος περιουσίας, με στόχο τα έσοδα από την αξιοποίησή της να τα διαχειρίζεται το Ταμείο Εκκλησιαστικής Πρόνοιας και να χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για φιλανθρωπικό έργο. Επίσης, ο κ. Ιερώνυμος φέρεται να ζήτησε τη σύσταση κοινής επιτροπής Εκκλησίας και Πολιτείας για την καταγραφή, σε πρώτη φάση, της περιουσίας.
Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως διαμορφώθηκε ένα κλίμα συναντίληψης και συστράτευσης.
“Είμαι πολύ αισιόδοξος γιατί μπορούμε να κάνουμε πολύ συγκεκριμένα πρακτικά θέματα που θα ανακουφίσουν τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη και θα στείλουν ένα μήνυμα σ΄ όλη την ελληνική κοινωνία, αλλά και διεθνώς, ότι υπάρχει στη χώρα μας μια πανστρατιά, μια πραγματική εθνική συστράτευση” πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
“Η Εκκλησία πάντοτε σ΄ αυτό τον τόπο στάθηκε πλάι, αγωνίστηκε και έδωσε ό,τι μπορούσε. Και σ΄ αυτή την κρίσιμη ώρα δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά. Θα συνεχίσει την ίδια πορεία, όμως κάτω από ορισμένους όρους” σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος.
Κώστας Τσαχάκης
http://www.ethnos.gr

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…