Newsroom

Newsroom

Τσίπρας: "Κύριε Μητσοτάκη δεν τολμάτε να πείτε καν τη φράση "σκάνδαλο Siemens""

Χτυπώντας εκεί ακριβώς που πονάει ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκίνησε τη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός, τονίζοντας προς τον κ. Μητσοτάκη ότι δεν μπορεί να πει καν τη φράση "σκάνδαλο Siemens".

57f791411dc524bb6d8b4771

«Κύριε Μητσοτάκη, δεν απαντήσατε: Υπάρχει σκάνδαλο Siemens; Τι θα κάνετε με τα θαλασσοδάνεια της ΝΔ; «Αλλα λόγια να αγαπιόμαστε», που λέει και λαός, αλλά τίποτα για την ταμπακιέρα» είπε χαρακτηριστικά.

«Για τα κόκκινα δάνεια κάποιοι πολίτες, που δεν προστατεύονται, είδαν να γίνονται πλειστηριασμοί. Εσείς τι θα δώσετε;» συμπλήρωσε για τα δανεικά και αγύριστα της ΝΔ, ενώ επισήμανε για το θέμα Καλογρίτσα: «Λέτε μόνο «όλοι ίδιοι είναι». Πώς; Καλογριτσιάδα. Δεν το ήξερα ότι όλα αυτά τα χρόνια το όνομα της διαπλοκής είχε το όνομα Καλογρίτσας. Πείτε μας: Σε τι τον ευνοήσαμε;» διερωτήθηκε.

«Είπατε για τον Σαββίδη ότι είναι λαγός. Δεν ξέρω κανέναν λαγό που να πληρώνει τόσα εκατομμύρια. Αν υπάρχουν να βγούμε όλοι στο κυνήγι» σημείωσε για τον Ρώσο υπερθεματιστή. 

«Μηδέν ευρώ εισπράξατε εσείς από τα κανάλια και κατηγορείτε εμάς» απάντησε στα λεγόμενα του κ. Μητσοτάκη και πρόσθεσε: «Κατάλαβε κανένας σε αυτή τη χώρα ότι είχαμε πρώτο και δεύτερο μνημόνιο από τα ΜΜΕ;».

Για την πολιτική γραμμή της ΝΔ είπε πως η αξιωματική αντιπολίτευση χρησιμοποιεί όλα τα αναμασήματα κίτρινων εφημερίδων, όπως «τη σπέκουλα του κομιστή, του Πρώτου Θέματος». «Γεγονός που αποδεικνύει την ένδεια επιχειρημάτων» πρόσθεσε.

Για το πόθεν έσχες Φλαμπουράρη και Σταθάκη απάντησε: «Ντροπή, δεν γνωρίζετε ότι αθωώθηκαν στην αρμόδια επιτροπή της βουλής;».

Για την περιβόητη offshore της Αυγής είπε ότι δεν υπάρχει τέτοια εταιρία στη μετοχική σύνθεση της εφημερίδας, αλλά η νομιμότατη εταιρία «Κατεπισκευαστική».

Ο κ. Τσίπρας υπενθύμισε στον κ. Μητσοτάκη ότι ήταν εκείνοι που το έβαλαν στα πόδια όταν αυστηροποιήθηκε ο νόμος για τις offshore.

Για τους πλειστηριασμούς είπε: «Ξαφνικά ανακαλύψατε ότι υπάρχει θέμα πλειστηριασμών; Εσείς άλλα λέγατε σε συνέντευξή σας κ. Μητσοτάκη. Και έρχεστε τώρα να μας κατηγορήσετε; Σας έπιασε ο πόνος τώρα. Καταφέραμε να προστατέψουμε το 95% της πρώτης κατοικίας. Όλα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τους πλειστηριασμούς είναι από τις ΔΟΥ και από τους δήμους. Όπως προστατέψαμε την πρώτη κατοικία από τις τράπεζες έτσι να την προστατέψουμε και από τα χρέη στο Δημόσιο». 

Στη συνέχεια έστρεψε τα βέλη του στο ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, έκανε λόγο και για δείπνα που οργανώνονται από τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, με μενού την… ίδια την κ. Γεννηματά!

«Δεν άκουσα και αυτή να πει κουβέντα για τα θαλασσοδάνεια και πώς θα επιστρέψει τον ελληνικό λαό. Είπε όμως για τα περιβόητα «ορφανά του Τσοχατζόπουλου» που δήθεν τα έχουμε περιθάλψει. Οφείλετε να μιλήσετε με ονόματα και διευθύνσεις, αλλιώς είσαστε πολιτικοί συκοφάντες» είπε προς την κ. Γεννηματά.

«Οξύμωρο να μιλάτε για «ορφανά Τσοχατζόπουλου» εσείς, τα φυσικά τέκνα της περιόδου Τσοχατζόπουλου» υπενθύμισε στην πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

«Συκοφαντείτε αγωνιστές που δεν έβρισκαν πια τον εαυτό τους στο ΠΑΣΟΚ και συναντήθηκαν με τον ΣΥΡΙΖΑ» είπε κλείνοντας αυτό το κεφάλαιο για να επανέλθει σε αυτό που δεν μπορεί να απαντήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Επιστρέφω στην ταμπακιέρα: Το θέμα της Siemens. Φαίνεται πως για εσάς δεν υπάρχει σκάνδαλο. Δεν δωροδοκήθηκαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ από τον φίλο σας κ. Χριστοφοράκο». 

Και κατέληξε λέγοντας: «Αν θέλετε «συμφωνίες αλήθειας», πρέπει να ανεβείτε στο βήμα να το αποδείξετε, πείτε αλήθειες. Από τις δικές σας δικογραφίες έχει γεμίσει η Βουλή. Σε λίγο δεν θα χωράμε να μπούμε μέσα από τις δικογραφίες σας».

Καρυστιανού: To μήνυμα για τις Πανελλαδικές και το μάθημα της Φυσικής – «Όνειρα σε μπάζωμα»

6252393

Καρυστιανού: To μήνυμα για τις Πανελλαδικές και το μάθημα της Φυσικής – «Όνειρα σε μπάζωμα»

«Ξεκάθαρο το όφελος για το πρώτο ιδιωτικό πανεπιστήμιο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα», σχολίασε χαρακτηριστικά η…

Viral βίντεο στις ΗΠΑ: Πελάτης πέταξε καφέ σε εργαζόμενη επειδή του φάνηκε ακριβός και εκείνη του έσπασε το παρμπρίζ με σφυρί

448109901 1508481396757456 954515724883342579 n

Viral βίντεο στις ΗΠΑ: Πελάτης πέταξε καφέ σε εργαζόμενη επειδή του φάνηκε ακριβός και εκείνη του έσπασε το παρμπρίζ με σφυρί

Η 23χρονη υποστηρίζει ότι αντέδρασε με τον τρόπο αυτό «επειδή ένιωσα να κινδυνεύω» καθώς, όπως…

Η στιγμή που ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου ανακοινώνει ότι θα παίξει για τον σύλλογο συγγενών θυμάτων των Τεμπών (video)

Θανάσης Παπακωνσταντίνου

Η στιγμή που ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου ανακοινώνει ότι θα παίξει για τον σύλλογο συγγενών θυμάτων των Τεμπών (video)

Ο γνωστός τραγουδοποιός, αμέσως μετά το τραγούδι «Η κοιλάδα των Τεμπών» ανακοίνωσε ότι η ανακοινωμένη…

Κουτσελίνη για Λύτρα: «Εσείς αμφισβητείτε ότι πλήττεται μια καριέρα;» – Χαμός στον αέρα του STAR (video)

Κουτσελίνη

Κουτσελίνη για Λύτρα: «Εσείς αμφισβητείτε ότι πλήττεται μια καριέρα;» – Χαμός στον αέρα του STAR (video)

Η Ζήνα Κουτσελίνη είχε έναν πολύ έντονο διάλογο με τον συνεργάτη της, Δημήτρη Μαρέδη σχετικά…