Υπόθεση των εθνικών κρατών το πόσες είναι οι τηλεοπτικές άδειες

Θέμα των ελληνικών Αρχών είναι ο αριθμός των τηλεοπτικών αδειών τονίζει ο αρμόδιος επίτροπος της ΕΕ για θέματα Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας, Γκίντερ Έτινγκερ, σημειώνοντας συγχρόνως ότι η όλη υπόθεση βρίσκεται υπό εξέταση, αναφορικά με τις καταγγελίες που έχει δεχθεί.

57e94e101dc5248c298b4887

Ο ευρωπαίος επίτροπος παρουσιάζοντας σε δημοσιογράφους τις πρόσφατες προτάσεις της Κομισιόν πάνω σε θέματα ψηφιοποίησης στα ΜΜΕ, ερωτήθηκε κατά πόσο ο περιορισμός των αδειών στην Ελλάδα σε τέσσερις τηλεοπτικούς σταθμούς συνιστά απειλή για την ελευθερία του Τύπου. «Το ερώτημα αν οι άδειες θα είναι για 4, 5, 6 ή 10 για δημόσιους ή ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς είναι, βασικά, (per se), υπόθεση των εθνικών κρατών και της ελεύθερης διαδικασίας λήψης αποφάσεων των κοινοβουλίων», απάντησε.

Ανέφερε ωστόσο ότι έχει γίνει αποδέκτης προειδοποιήσεων για πιθανή παρέμβαση της ελληνικής κυβέρνησης στην ελευθεροτυπία αλλά σημείωσε ότι η Κομισιόν «παρεμβαίνει» από τη στιγμή που έχει σχηματίσει την εντύπωση ότι η διαδικασία χορήγησης των αδειών «θίγει την πολλαπλότητα των απόψεων και την ελευθερία του Τύπου». Σε περίπτωση που η Κομισιόν διαθέτει «αποδεικτικά στοιχεία τότε, ενδεχομένως, θα μπορούσαμε να κινηθούμε εναντίον της στη βάση της Συνθήκης για τη λειτουργία της ΕΕ», είπε σχετικά και πρόσθεσε ότι η όλη υπόθεση βρίσκεται υπό εξέταση. Τέλος είπε, χωρίς όμως να τους κατονομάσει, ότι επ’ αυτού συνεργάζεται με δύο έλληνες ευρωβουλευτές.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…