Newsroom

Newsroom

Ακόμη δεν τον είδανε… πρωθυπουργό τον βάφτισαν!

Με… ρυθμούς που επιβάλουν οι ευρωπαίοι ηγέτες, ώστε να επανέλθει η σταθερότητα της χώρας το wiκipedia βρήκε τον υποψήφιο πρόσωπο…

3

Με… ρυθμούς που επιβάλουν οι ευρωπαίοι ηγέτες, ώστε να επανέλθει η σταθερότητα της χώρας το wiκipedia βρήκε τον υποψήφιο πρόσωπο κοινής αποδοχής, το έκανε πρωθυπουργό και το παρουσίασε στην ιστοσελίδα του. Με λίγα λόγια το wikipedia παρουσίασε ως γενόμενο την επιλογή του Λουκά Παπαδήμου για πρωθυπουργό της χώρας στην κυβέρνησης εθνικής συνεργασίας.

Μέχρι την Κυριακή 6 Νοεμβρίου το άρθρο της ιστοσελίδας του wikipedia ήταν πιο προσεχτικό και συγκεκριμένο καθώς στην αναφορά στο πρόσωπο του Λουκά Παπαδήμου έγραφε:


«Τον Νοέμβρη του 2011 μετά την συνάντηση και καταρχήν συμφωνία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά, το πρόσωπό του αναφέρθηκε στον Τύπο ως η επικρατέστερη επιλογή για την πρωθυπουργία της χώρας κατά την συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας».
Ωστόσο λίγες ώρες μετά, χωρίς να έχει αποφασιστεί τίποτα ακόμα από τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Αντώνη Σαμαρά και βέβαια χωρίς να έχει ανακοινωθεί τίποτα επισήμως η αναφορά στο Λουκά Παπαδήμο αλλάζει και παίρνει αυτή την μορφή:


«Τον Νοέμβρη του 2011 εμφανίστηκε από μερίδα των μέσων μαζικής ενημέρωσης ως η επικρατέστερη επιλογή για την πρωθυπουργία της χώρας κατά την συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας. Μετά από δραματικές διαπραγματεύσεις, ηγήθηκε τελικά κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας στις 6 Νοεμβρίου 2011, μετά τη συμφωνία κυβέρνησης κι αντιπολίτευσης, για την έξοδο της χώρας από την κρίση χρέους.

Οι σκέψεις που προκαλεί αυτή η δημοσίευση είναι τουλάχιστον τρεις.

Αν αποτελεί ανθρώπινο λάθος ενός συντάκτη της συγκεκριμένης ιστοσελίδας τότε είμαστε επιεικείς, ωστόσο το λάθος έχει δημοσιευθεί από τις 19:45 μμ της Κυριακής, οπότε παύει να είναι λάθος.

Αν αυτή η δημοσίευση αφορά στην «συμπάθεια» προς το πρόσωπο του Λουκά Παπαδήμου τότε έχουμε το δικαίωμα να γίνουμε έως και καχύποπτοι .

Τέλος αν η συγκεκριμένη ιστοσελίδα ξέρει κάτι που δεν ξέρουμε τότε μπορούμε να μιλάμε για επιλεκτική διαρροή πληροφοριών για ένα θέμα που αφορά όλους τους Έλληνες πολίτες .

Να σημειωθεί ότι στην δεύτερη δημοσίευση που ο Λουκάς Παπαδήμος «είναι» πλέον πρωθυπουργός της χώρας υπάρχει υποσημείωση στην οποία αναφέρεται ότι:

«Αυτό το άρθρο περιέχει πληροφορίες σχετικά με ένα τρέχον γεγονός.

Μπορεί να μην περιλαμβάνει πληροφορίες για την εξέλιξη ή να περιλαμβάνει πληροφορίες που έχουν τη μορφή εικασίας, οπότε το περιεχόμενο του μπορεί να αλλάξει δραματικά ως το πέρας του εν λόγω γεγονότος.

Κρατάμε για το τέλος μια συναδερφική συμβουλή προς τους συντάκτες της ιστοσελίδας wikipedia «Το πρώτο άρθρο που αναφέρει το κ Παπαδήμο ως επικρατέστερη επιλογή αφόρα στην πραγματικότητα. Αν ο κ. Παπαδημος επιλεγεί ως πρωθυπουργός, δηλαδή αν το δεύτερο άρθρο βγει αληθινό, χρειάζονται μόνο λίγα δευτερόλεπτα για να «ανεβεί» στην ιστοσελίδα. Μπορείτε δηλαδή να το κρατήσετε και να το ανεβάσετε εκείνη την ώρα. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων.

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε» (video)

δημος βερυκιοσ

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε» (video)

Μια αρκετά σημαντική αποκάλυψη για τις παραιτήσεις Παπασταύρου και Μπρατάκου έκανε ο Δήμος Βερύκιος

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

marina satti

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

Τραγούδησε ζωντανά την εισαγωγή του κομματιού και έγινε viral στο TikTok.

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

433140002 767928198614916 439479898267640574 n

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

Ο Εθισμός μέσα από τους στίχους του θίγει συχνά υποθέσεις που απασχολούν έντονα την ελληνική…