Μουζάλας: "Θα δοκιμαστούμε πολύ σκληρά αν καταρρεύσει η συμφωνία με την Τουρκία"

«Πρέπει να ισχύσει η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιώργος Μουζάλας, σημειώνοντας πως η συμφωνία μπορεί να καταρρεύσει όχι μόνο με αθέτηση από την πλευρά της Άγκυρας αλλά και από την ΕΕ και φέρνοντας ως παράδειγμα τη στάση του προέδρου της Τσεχίας.

56e9a1881dc52404318b4c25

Υπογράμμισε πάντως, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ότι η Τουρκία εφαρμόζει τη συμφωνία κι αυτό προσπαθούν -να εφαρμόζουν καθημερινά- η ηγεσία της Κομισσιόν, αλλά και ηγέτες, όπως ο Ολάντ και η Μέρκελ.

Συμπλήρωσε: «Θα δοκιμαστούμε πολύ σκληρά αν καταρρεύσει η συμφωνία με την Τουρκία. Αν υποθέσουμε ότι θα ξαναρχίσουν οι ροές, καμία χώρα δεν είναι έτοιμη να διαχειριστεί τέτοιες ροές […]. Φοβόμαστε, προετοιμαζόμαστε κι έχουμε υπόψη μας ότι το πρόβλημα αυτό θα μας δοκιμάσει σκληρά, αν συμβεί. Έχουμε τα πρώτα μέτρα που θα πάρουμε, τα δεύτερα μέτρα που θα πάρουμε…». Διέψευσε, εξάλλου, το δημοσίευμα της Bild περί plan B, διευκρινίζοντας: «Δεν πρόκειται να λύσουμε το Προσφυγικό, διαχείριση κρίσης κάνουμε».

Είπε ακόμη ότι από τους 60.000 πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα, στην Ευρώπη δικαιούνται να φύγουν 30.000 με 40.000. «… Αλλά υπάρχουν καθυστερήσεις» τόνισε και πρόσθεσε: «Έχουν μετεγκατασταθεί 4.000 και έχουμε έτοιμους ακόμη 4.000. Αλλά δεν υπάρχουν θέσεις στην Ευρώπη».

Άγρια οπαδική επίθεση στη Θεσσαλονίκη-Τους χτύπησαν ενώ έκαναν τζόκινγκ και τους άφησαν αιμόφυρτους

οπαδικη βια 1

Άγρια οπαδική επίθεση στη Θεσσαλονίκη-Τους χτύπησαν ενώ έκαναν τζόκινγκ και τους άφησαν αιμόφυρτους

Οι δράστες τους έριξαν στο έδαφος και τους ξυλοκοπούσαν με μανία, ενώ φεύγοντας πήραν τις…