Newsroom

Newsroom

Πως έγινε το ξήλωμα της ηγεσίας του στρατεύματος

Στις 2 το μεσημέρι ο υπουργός Άμυνας κ. Πάνος Μπεγλίτης κάλεσε τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ πτέραρχο Γιάννη Γιάγκο και μετά τους…

Στις 2 το μεσημέρι ο υπουργός Άμυνας κ. Πάνος Μπεγλίτης κάλεσε τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ πτέραρχο Γιάννη Γιάγκο και μετά τους αρχηγούς των τριών όπλων (ΓΕΣ αντιστράτηγο Φραγκούλη Φράγκο, ΓΕΑ αντιπτέραρχο Βασίλη Κλόκοζα, ΓΕΝ αντιναύαρχο Δημήτριο Ελευσινιώτη) στους οποίους ανακοίνωσε ότι μετά από απόφαση του πρωθυπουργού και του ιδίου τους θέτει σε αποστρατεία.
Όπως τους σημείωσε είχε αποφασίσει το καλοκαίρι να προχωρήσει σε κρίσεις στο στράτευμα αλλά τελικώς αυτές δεν έγιναν εξαιτίας της έντασης στις ΑΟΖ και τις επικείμενες έρευνες σε περιοχή στη Κύπρο.
Η παρέμβαση αυτή στο στράτευμα έχει δημιουργήσει αναταραχή μιας και όπως σημειώνουν ανώτατοι αξιωματικοί το στράτευμα είναι το μοναδικό κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας που δείχνει να είναι σταθερό και ανέγγιχτο από την κρίση.
Θόρυβο έχει δημιουργήσει το γεγονός ότι οι διάδοχοι των αρχηγών έχουν ελλειπή εμπειρία. O Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ, βουλευτής Δράμας, κ. Μαργαρίτης Τζίμας δήλωσε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θα αναγνωρίσει μια τέτοια απόφαση που στρέφεται εναντίον του Εθνικού Συμφέροντος.

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους