Newsroom

Newsroom

Ο Κώστας Χρυσόγονος για το Brexit στο koutipandoras.gr: Χρειαζόμαστε περισσότερη δημοκρατία και αλληλεγγύη

«Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και ειδικότερα η γεωγραφική και κοινωνική κατανομή της ψήφου στη Μ. Βρετανία αποδεικνύει δύο πράγματα: πρώτον ότι οι πολίτες (και όχι μόνο οι Βρετανοί) αισθάνονται ότι η φωνή τους δεν ακούγεται επαρκώς στους διαδρόμους των Βρυξελλών...

576d10301dc524b25e8b4c14

…και δεύτερον ότι οι άνθρωποι του μόχθου μαζί με τις στρατιές των ανέργων και συνταξιούχων αισθάνονται ότι η κοινωνική και οικονομική τους θέση δυσκολεύει ολοένα και περισσότερο λόγω και της Ε.Ε».

Αυτό δήλωσε μιλώντας στο koutipandoras.gr ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος, επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη ενίσχυσης της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης σε ευρωπαϊκό επίπεδο. 

Όπως είπε «χρειαζόμαστε πρώτον την ενίσχυση της δημοκρατίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο πράγμα που πρωτίστως σημαίνει ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των αρμοδιοτήτων του στο ενωσιακό οικοδόμημα και δεύτερον περισσότερη αλληλεγγύη μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών αλλά και στο εσωτερικό των κοινωνικών τους με αναδιανομή από τους έχοντες προς τους μη έχοντες και όχι το αντίστροφο, όπως σε μεγάλο βαθμό σημαίνει σήμερα».

Γάζα ώρα μηδέν: Αδιέξοδο για κατάπαυση του πυρός, το Ισραήλ απομακρύνει αμάχους από τη Ράφα

AP23317538078204

Γάζα ώρα μηδέν: Αδιέξοδο για κατάπαυση του πυρός, το Ισραήλ απομακρύνει αμάχους από τη Ράφα

Επιμένει η Χαμάς ότι δεν θα δεχθεί συμφωνία που δεν θα προβλέπει ρητώς τον τερματισμό…