Newsroom

Newsroom

"Σκιές" κερδοσκοπίας με τα ομόλογα των φυσικών προσώπων

«Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες πολίτες, οι 11.000 αποταμιευτές μέσω τίτλων του Ελληνικού Δημοσίου, θα βρεθεί τρόπος να καλυφτούν απολύτως».…

omologa

«Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες πολίτες, οι 11.000 αποταμιευτές μέσω τίτλων του Ελληνικού Δημοσίου, θα βρεθεί τρόπος να καλυφτούν απολύτως». Τα λόγια ανήκουν στον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Ελληνική Βουλή στις 23 Φεβρουαρίου του 2012.

Ο υπουργός Οικονομικών διαβεβαίωνε τους Έλληνες πολίτες ότι δεν πρόκειται να χάσουν τα χρήματα τους, από το «κούρεμα» των Ελληνικών ομολόγων.

Η πραγματικότητα όμως αποδείχθηκε τελείως διαφορετική. Γύρω στους 11.000 επενδυτές είδαν τις αποταμιεύσεις τους να χάνονται εν μια νυκτί, βυθίζοντάς τους σε απόγνωση.

Την ίδια ώρα, πάνω από το κούρεμα των ομολόγων των φυσικών προσώπων έχουν αρχίσει να πλανώνται «σκιές» κερδοσκοπίας. Με τα ερωτήματα που τίθενται να χρίζουν άμεσης απάντησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του www.koutipandoras.gr, κάποιοι φέρονται να αποκόμισαν κέρδη από το «κούρεμα». Ειδικά αν γνώριζαν από πριν για τον ακριβή χρόνο του «κουρέματος» και προχώρησαν στην αγορά ομολόγων που κατείχαν φυσικά πρόσωπα, πολύ χαμηλότερα από την αρχική τους αξία.

Για παράδειγμα, κάποιος που αγόρασε ομόλογο στην ονομαστική αξία των 100.000 ευρώ πριν από τρία χρόνια, με το «κούρεμα» του 53% θα πάρει πίσω σε 30 χρόνια 53.000 ευρώ. Αντίστοιχα κάποιος που αγόρασε το ίδιο ομόλογο λίγο πριν την ημερομηνία του «κουρέματος» στο 20% της αρχικής αξίας, δηλαδή στα 20.000 ευρώ, θα πάρει πίσω το ίδιο ποσό, δηλαδή 53.000 ευρώ.

Πιο απλά εάν κάποιοι προχώρησαν σε μαζικές αγορές ομολόγων λίγο πριν το «κούρεμα», τότε αποκόμισαν τεράστια κέρδη. Η όλη ιστορία, λαμβάνει διαστάσεις σκανδάλου εάν αποδειχθεί ότι όσοι αγόραζαν, αποτελούσαν είτε συγγενικά πρόσωπα είτε γνωστούς και φίλους όσων γνώριζαν εκ των έσω για τον ακριβή χρόνο του Ελληνικού κουρέματος.

Οι επενδυτές ωστόσο δεν πρόκειται να μείνουν με σταυρωμένα χέρια. Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζονται να ακολουθήσουν τη νομική οδό, προκειμένου να δικαιωθούν. Όπως επισημαίνουν, η Ελληνική πολιτεία όχι μόνο φάνηκε αναξιόπιστη απέναντί τους αλλά και συνάμα αδιάφορη στο να τους προστατέψει.

Ρέντη: Οι σχέσεις της εγκληματικής οργάνωσης της «Θύρας 7» με τον επίσημο Ολυμπιακό!

ΡΕΝΤΗ ΓΑΔΑ ΟΠΑΔΟΙ

Ρέντη: Οι σχέσεις της εγκληματικής οργάνωσης της «Θύρας 7» με τον επίσημο Ολυμπιακό!

Εντυπωσιακά στοιχεία που δημιουργούν βάσιμες ενδείξεις για σχέσεις των οργανωμένων χούλιγκανς της Θύρας 7 με…