Σκληρή κόντρα Βούλτεψη-ΣΥΡΙΖΑ για τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Σαμαρά στην τρόικα

θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα στο πλαίσιο των επικαιροποιήσεων του Μνημονίου

samaras 84

Έντονη διαμάχη έχει προκαλέσει το δημοσίευμα της εφημερίδας “Αυγή” πως στην έκθεση του ΔΝΤ, που δόθηκε στη δημοσιότητα, υπάρχει συνημμένη επιστολή των Αντώνη Σαμαρά, Γιάννη Στουρνάρα και Γιώργου Προβόπουλου προς την τρόικα από τις 14 Μαΐου, δηλαδή πριν από τις εκλογές, διά της οποίας παρέχονται εγγυήσεις στους δανειστές ότι -αν χρειαστεί- θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα στο πλαίσιο των επικαιροποιήσεων του Μνημονίου.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη κατηγόρησε για παραπληροφόρηση και διασπορά ψευδών ειδήσεων το ΣΥΡΙΖΑ, ενώ υποστήριξε πως η επίμαχη επιστολή αφορά την απόφαση για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος και έχει ημερομηνία 15/04/2014.

“Μια ημέρα μετά τις σαφείς δηλώσεις του πρωθυπουργού στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο, αλλά και μετά την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στην έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί την εκστρατεία παραπληροφόρησης και διασποράς ψευδών ειδήσεων. Δυστυχώς, όμως, για τους ενορχηστρωτές του ψεύδους, η σημερινή ‘αποκάλυψη’ της ‘Αυγής’ φέρει ημερομηνία ’15 Απριλίου 2014′ και αφορά ακριβώς στην απόφαση για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος. Ο λαός γνωρίζει πως η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στον στόχο της, που δεν είναι άλλος από την τελική έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια”, υπογραμμίζει η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε πως η επιστολή προς την Κριστίν Λαγκάρντ που δημοσιεύεται έχει ημερομηνία 14/5 και έθεσε το ερώτημα γιατί δεν δημοσιεύτηκε προεκλογικά: “”Το έγγραφο που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «ΑΥΓΗ» αναρτήθηκε χτες στην επίσημη σελίδα του ΙMF με ημερομηνία 14/5. Το ερώτημα είναι γιατί δημοσιεύτηκε μόλις χτες και όχι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Για μια ακόμη φορά, η κυβέρνηση συνειδητά εξαπάτησε τον ελληνικό λαό, όπως συνεχίζει να κάνει μέχρι σήμερα”.

Ως απάντηση, η κ. Βούλτεψη επανέλαβε ότι η επιστολή έχει ημερομηνία 15/04/2014 και παρέπεμψε στους διαχειριστές της ιστοσελίδας του ΔΝΤ για την ανάρτησή της: “Η συνειδητή εξαπάτηση του ελληνικού λαού αποτελεί την αγαπημένη προεκλογική και μετεκλογική ασχολία του ΣΥΡΙΖΑ. Και για να τελειώνουμε: Η πρωτότυπη επίμαχη επιστολή φέρει ημερομηνία «15 Απριλίου 2014». Όλα τα υπόλοιπα ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας . Στο νέο (μετά την γκάφα) ερώτημα σχετικά με τους λόγους για τους οποίους αναρτήθηκε χτες στην επίσημη ιστοσελίδα του ΔΝΤ, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει παρά να απευθυνθεί στους διαχειριστές της εν λόγω ιστοσελίδας”.

Μετά από αυτά, η εφημερίδα “Αυγή” αναφέρει πως “Σε ό,τι αφορά τις ημερομηνίες, η επιστολή έχει σταλεί πράγματι στις 15 Απριλίου, αλλά όχι προς το ΔΝΤ. Με την ημερομηνία αυτή, η επιστολή στάλθηκε προς τον επικεφαλής του Γιούρογκρουπ Γ. Ντάισελμπλουμ, καθώς και τους Μ. Ντράγκι και Σ. Κάλας, πρόεδρο και αντιπρόεδρο της ΕΚΤ.”

“Ακριβώς ένα μήνα μετά, και μόλις 4 μέρες πριν από τις εκλογές, η ίδια επιστολή αποστέλλεται και στην επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ. Εδώ η ημερομηνία είναι 14 Μαΐου. Και το περιεχόμενο, ίδιο και απαράλλαχτο. Με τις ίδιες δεσμεύσεις!” σημειώνει η εφημερίδα.

Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά με το link από την ιστοσελίδα του ΔΝΤ, όπου υπάρχει η έκθεση του Ταμείου και η επιμαχη επιστολή:

Αν η κ. Βούλτεψη δεν γνωρίζει τι επιστολές στέλνει ο πρωθυπουργός, και για αυτό το λόγο δεν μπορεί να τις σχολιάσει, ευχαρίστως την ενημερώνουμε, περιμένοντας αυτή τη φορά να απαντήσει. Σας παραθέτουμε το σχετικό λινκ της επιστολής, με ημερομηνία 14/05/2014.

http://www.imf.org/external/np/loi/2014/grc/051414.pdf

Κατεχάκη: Ανεξέλεγκτη πορεία ΙΧ – Τράκαρε παντού, και ο οδηγός… συνέχιζε να οδηγεί (video)

katexaki821

Κατεχάκη: Ανεξέλεγκτη πορεία ΙΧ – Τράκαρε παντού, και ο οδηγός… συνέχιζε να οδηγεί (video)

Τρόμο προκάλεσε ο οδηγός που κυκλοφορούσε με παραμορφωμένο αυτοκίνητο και χτυπούσε σε κιγκλιδώματα και πεζοδρόμια

Στις Σέρρες η Βίκυ Φλέσσα κάνει προεκλογικές εκδηλώσεις με δημόσιο χρήμα από κονδύλια της Αντιπεριφέρειας!

flessa 1

Στις Σέρρες η Βίκυ Φλέσσα κάνει προεκλογικές εκδηλώσεις με δημόσιο χρήμα από κονδύλια της Αντιπεριφέρειας!

Ο Γιάννης Μυλόπουλος ζητά να ενημερωθεί για τα κριτήρια με τα οποία επέλεξε η Περιφερειακή…

Σοκάρει η Τερζή: «Στη Eurovision δέχτηκα ψυχική κακοποίηση – Εκείνο το βράδυ μέσα μου πέθαινα» (Video)

image 7

Σοκάρει η Τερζή: «Στη Eurovision δέχτηκα ψυχική κακοποίηση – Εκείνο το βράδυ μέσα μου πέθαινα» (Video)

Η γνωστή τραγουδίστρια μιλάει για την συμμετοχή της στη Eurovision και για πρώτη φορά αποκαλύπτει…