Γαλλία: Τουλάχιστον 50 επιθέσεις εναντίον μουσουλμάνων μετά την Charlie Hebdo

Την ενίσχυση των μέτρων επιτήρησης των τεμενών ζήτησε από τις γαλλικές αρχές το Παρατηρητήριο εναντίον της Ισλαμοφοβίας του γαλλικού Συμβουλίου…

galia nea

Την ενίσχυση των μέτρων επιτήρησης των τεμενών ζήτησε από τις γαλλικές αρχές το Παρατηρητήριο εναντίον της Ισλαμοφοβίας του γαλλικού Συμβουλίου Μουσουλμανικής Πίστης (CFCM), καθώς όπως ανακοίνωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο, πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 50 επιθέσεις εναντίον των μουσουλμάνων στη χώρα, μετά την επίθεση εναντίον της Charlie Hebdo την Τετάρτη.

Ο πρόεδρος του παρατηρητηρίου Αμπνταλά Ζεκρί, επικαλούμενος στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, τονίζει ότι έχουν καταμετρηθεί συνολικά 54 τέτοιες ενέργειες, εκ των οποίων 21 επιθέσεις (πυροβολισμοί, εκτοξεύσεις χειροβομβίδων) και 33 απειλές (προσβλητικές επιστολές κ.ά.) από την Τετάρτη.

Ο μουσουλμάνος αξιωματούχος σημειώνει ότι ο απολογισμός αυτός δεν συμπεριλαμβάνει το Παρίσι και τα προάστιά του, και δηλώνει «σοκαρισμένος» για τα στοιχεία αυτά, τα οποία σηματοδοτούν κάτι το «πρωτοφανές», καθώς καταγράφηκαν μέσα σε διάστημα μόλις μίας εβδομάδας.

Στα αριθμητικά δεδομένα δεν περιλαμβάνεται η περιοχή του Παρισιού και των προαστίων του, ούτε η φωτιά που σημειώθηκε χθες το βράδυ στο τέμενος υπό κατασκευή στο Πουατιέ (κεντρικά), επισήμανε ο Ζεκρί.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του παρατηρητηρίου, τα στοιχεία αυτά είναι «πρωτοφανή». Ο τελευταίος διαθέσιμος απολογισμός, που βασίστηκε στις προσφυγές και μηνύσεις που είχαν κατατεθεί στις αρχές, αναφέρει συνολικά 110 επιθέσεις που καταγράφηκαν τους 9 πρώτους μήνες του 2014, δηλαδή έναν αριθμό που ήταν μειωμένος σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2013 (158 συνολικά).

«Πρέπει να ενισχύσουμε τα μέτρα επιτήρησης των χώρων μουσουλμανικής λατρείας, των ιστοτόπων και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, εναντίον του μίσους και της εκδίκησης που εκφράζονται σήμερα» υπογράμμισε ο Αμπνταλά Ζεκρί.

 

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

kke

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

«Οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης είναι δεδομένες, όσα πορίσματα κι αν εκδώσει για να καλύψει…

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένιες οι Ζωή Φίτσιου και η Μιλένα Κοντού

kontou fitsiou

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένιες οι Ζωή Φίτσιου και η Μιλένα Κοντού

Το πρώτο της μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας, που διεξάγεται στο Ζέγκεντ της Ουγγαρίας, πανηγύρισε…