Newsroom

Newsroom

Στις 17:00 η τηλεδιάσκεψη του Eurogroup για την Ισπανία

Παρά τις διαψεύσεις από την ισπανική κυβέρνηση, οι φήμες ότι η Ισπανία θα καταθέσει αίτημα για οικονομική βοήθεια πηθαίνουν. Στις…

spain

Παρά τις διαψεύσεις από την ισπανική κυβέρνηση, οι φήμες ότι η Ισπανία θα καταθέσει αίτημα για οικονομική βοήθεια πηθαίνουν. Στις 17.00 ώρα Ελλάδος θα πραγματοποιηθεί η τηλεδιάσκεψη του Eurogroup με αντικείμενο την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού τομέα της Ισπανίας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές χωρών της ΕΕ. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε ότι η έρευνά του σε ό,τι αφορά το τραπεζικό σύστημα της Ισπανίας καταδεικνύει πως οι χρηματοπιστωτικοί θεσμοί της χώρας θα χρειαστούν περίπου 40 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίησή τους.
Το ΔΝΤ ανέφερε ότι οι λεγόμενοι “έλεγχοι αντοχής” που έκανε δεν συμπεριλαμβάνουν τα επιπλέον κεφάλαια που προτείνει η Ισπανία να κατανείμει για την κάλυψη του κόστους αναδιοργάνωσης των τραπεζών και κάλυψης των απωλειών τους από μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Στέλεχος του ΔΝΤ είπε ότι αυτό το ποσό θα πρέπει είναι 1,5 ως 2 φορές μεγαλύτερο. Στην περίπτωση της Ισπανίας, τα πρόσθετα κεφάλαια αυτά θα αυξήσουν το μέγεθος του ποσού που θα απαιτηθεί για τη σταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος στα περίπου 80 δισ. ευρώ, αν και το Ταμείο δεν έκανε εκτιμήσεις για το ακριβές ύψος του στην έκθεσή του.

Από την πλευρά του, ο οίκος Fitch τοποθέτησε το κόστος ανακεφαλαιοποίησης των ισπανικών τραπεζών μεταξύ 60-100 δισ. ευρώ, ποσό που ισοδυναμεί με το 6%-9% του ισπανικού ΑΕΠ. Από την πλευρά του, ο απερχόμενος διοικητής της ισπανικής κεντρικής τράπεζας, Μιγέλ Ανχελ Ορντόνεθ, εκτίμησε ότι προτεραιότητα της ισπανικής κυβέρνησης θα πρέπει να είναι «να ξαναβρεί της χαμένη της εμπιστοσύνη, διότι, χωρίς αυτή, δεν θα καταφέρει να αποκαταστήσει την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας».


Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Μασσαλή Καραμανλής

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Δεν μπορούσε να πιστέψει το ηχηρό χειροκρότημα που έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ στον Καραμανλή…

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…