Newsroom

Newsroom

Μέσα σε 12 ώρες 32 πυρκαγιές

Συνεχείς είναι οι αναζωπυρώσεις στο μέτωπο της Κερατέας, λόγω και των ισχυρών ανέμων. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, στάχτη έγιναν…

Συνεχείς είναι οι αναζωπυρώσεις στο μέτωπο της Κερατέας, λόγω και των ισχυρών ανέμων. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, στάχτη έγιναν 20.000 στρέμματα στην ευρύτερη περιοχή. Η φωτιά στην Κερατέα εκδηλώθηκε στη Δροσιά και επεκτάθηκε στους οικισμούς, Αγιασμός, Καταφύγι, Παλαιά Φώκαια, Λεγρενά και Θυμάρι.
Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν για τη μεγάλη πυρκαγιά που απείλησε σπίτια και έγινε αιτία να τραυματισθούν ελαφρά τρεις πυροσβέστες.
Όπως ανακοινώθηκε από το Κέντρο Επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, οι συλληφθέντες είναι δύο 57χρονοι ένας 46χρονος και ένας 37χρονος.Εντωμεταξύ σε ύφεση είναι η φωτιά στην περιοχή της Λουμπάρδας στην Αγία Μαρίνα. Ήδη τα πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Canadair επιστρέφουν προς την Παλαιά Φώκαια.
Επίσης, συνελήφθη ένας 83χρονος για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Κάτω Σούλι Μαραθώνα. Ο 83χρονος εκτελούσε θερμές εργασίες με τη χρήση ηλεκτρικού τροχού στην οικία του.
Να σημειωθεί ότι από τις 6 το βράδυ του Σαββάτου έως τις 6 το πρωί της Κυριακής, συνολικά εκδηλώθηκαν 32 πυρκαγιές.
Στην υπόλοιπη Ελλάδα σοβαρές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν στο Κεφαλόβρυσο Πάτρας, που τέθηκε υπό έλεγχο, στη Μεγάλη Σπηλιά Μονεμβασιάς και στη θέση Τρύβλακας Κύθνου η οποία βρίσκεται υπό έλεγχο. Στο νησί την επιχείρηση κατάσβεσης έχει αναλάβει ομάδα 15 πολιτών με επικεφαλής έναν και μοναδικό εποχικό πυροσβέστη και τη βοήθεια μιας υδροφόρας του Δήμου.


Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

phlio 1

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την χώρα, οδήγησαν σε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας.