Newsroom

Newsroom

Ανησυχία βουλευτών της ΔΗΜΑΡ για τις μετακινήσεις στελεχών της ΕΥΠ

Μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε από δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για πογκρόμ μεταθέσεων υπαλλήλων στην «ευαίσθητη» Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ)…

Μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε από δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για πογκρόμ μεταθέσεων υπαλλήλων στην «ευαίσθητη» Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Γ. Πανούσης και Β. Οικονόμου κατέθεσαν ερώτηση προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη στην οποία τονίζουν πως το τελευταίο διάστημα έγιναν μετακινήσεις και αντικαταστάσεις στην ΕΥΠ (με άνωθεν εντολές), οι οποίες σε συγκεκριμένες περιπτώσεις έλαβαν μαζικό χαρακτήρα και δεν φαίνεται να εξυπηρετούν την αναβάθμιση της αποτελεσματικότητας της υπηρεσίας.

Όπως επισημαίνουν οι δύο βουλευτές στη συγκεκριμένη Κυβέρνηση «δεν χωρούν μικροκομματικές σκοπιμότητες και πρακτικές του χθες, οι οποίες συμβόλισαν επί δεκαετίες το πελατειακό κράτος.»

Διαβάστε ολόκληρο το περιεχόμενο της ερώτησης που κατατέθηκε:

ΘΕΜΑ: Μετακινήσεις / αντικαταστάσεις Αστυνομικών υπηρετούντων στην ΕΥΠ

Η σημερινή Κυβέρνηση Εθνικής Ανάγκης συγκροτήθηκε με βασικό στόχο να ξεπεράσει η χώρα την κρίση και να οδηγηθεί με ασφάλεια στο μέλλον, υπερβαίνοντας τα λάθη του παρελθόντος. Είναι επομένως αυτονόητο, ότι στη συγκεκριμένη Κυβέρνηση δεν χωρούν μικροκομματικές σκοπιμότητες και πρακτικές του χθες, οι οποίες συμβόλισαν επί δεκαετίες το πελατειακό κράτος.

Είναι κοινή παραδοχή ότι η Δημόσια Διοίκηση οφείλει να έχει συνέχεια, αμεροληψία και απρόσκοπτη λειτουργία.. Τούτο φυσικά ισχύει στο πολλαπλάσιο για κρίσιμα και ευαίσθητα Υπουργεία, όπως είναι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Λόγω των χαρακτηριστικών του αυτών, από την πρώτη στιγμή έγινε προσπάθεια να διασφαλισθεί η ομαλή λειτουργία και η συνέχεια των Υπηρεσιών του. Προσφάτως όμως, μετακινήσεις και αντικαταστάσεις που διετάχθησαν σε Υπηρεσίες μείζονος εθνικής σημασίας όπως η ΕΥΠ – οι οποίες σε συγκεκριμένες περιπτώσεις έλαβαν μαζικό χαρακτήρα – δίνουν την αίσθηση ότι δεν έγιναν με γνώμονα την αξιολόγηση ενός εκάστου υπαλλήλου, τη συνεκτίμηση των προσόντων και των δυνατοτήτων του και τη συνολική αναβάθμιση της αποτελεσματικότητας της Υπηρεσίας. Η ΕΥΠ, αποτελώντας έναν από τους πλέον ευαίσθητους τομείς της Δημόσιας Διοίκησης, οφείλει να λειτουργεί κατά τρόπο απόλυτα αξιοκρατικό και διαφανή, ούτως ώστε να ανταποκρίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο εθνικό καθήκον προστασίας της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Κατόπιν τούτων,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Ποιες ήταν οι διαδικασίες και τα κριτήρια αξιολόγησης, με βάση τα οποία έγιναν οι μετακινήσεις / αντικαταστάσεις Αστυνομικών οι οποίοι υπηρετούσαν στην ΕΥΠ;
Ποια μέτρα προτίθεται να λάβει το Υπουργείο, ούτως ώστε να εξασφαλισθεί η διαφάνεια και ο δημοκρατικός έλεγχος της εν λόγω Υπηρεσίας;

Οι Ερωτώντες Βουλευτές

Γιάννης Πανούσης

Βασίλης Οικονόμου

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης παρουσιάζει τους υποψήφιους ευρωβουλευτές, με παρόντα τον Τσίπρα

6187950

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης παρουσιάζει τους υποψήφιους ευρωβουλευτές, με παρόντα τον Τσίπρα

Ο πρώην πρωθυπουργός θα «στηρίξει το κόμμα του και τους υποψήφιους ευρωβουλευτές στην κρίσιμη μάχη…

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

Κακλαμάνης

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

«Δεν πέρασα επιπολαίως το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την Ελλάδα. Με στενοχώρησε», είπε χαρακτηριστικά ο…