Newsroom

Newsroom

Στο Βερολίνο Σαμαράς και Παπούλιας

Στο Βερολίνο μεταβαίνει ο Πρωθυπουργός προκειμένου να συμμετάσχει στο συνέδριο του Εκδοτικού Οργανισμού Die Welt ως κεντρικός ομιλητής μαζί με…

Στο Βερολίνο μεταβαίνει ο Πρωθυπουργός προκειμένου να συμμετάσχει στο συνέδριο του Εκδοτικού Οργανισμού Die Welt ως κεντρικός ομιλητής μαζί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι. Tην Τρίτη ο κ. Σαμαράς θα έχει συνάντηση με την καγκελάριο Μέρκελ.

Η συνάντηση Σαμαρά – Μέρκελ (η τρίτη των δύο ηγετών από τον περασμένο Αύγουστο) είναι προγραμματισμένη για τις 11.30 το πρωί και όπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας, Στέφεν Ζάιμπερτ, πρόκειται για «ανεπίσημη ανταλλαγή απόψεων», με τη συνάντηση να είναι κλειστή για τον Τύπο. Νωρίτερα ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών και αντικαγκελάριο της Γερμανίας Χανς-Ντίτριχ Γκένσερ.

Κατά τις εργασίες του συνεδρίου του Die Welt, εκτός από τη γερμανίδα καγκελάριο και τους υπουργούς Βόλφγκανγνκ Σόιμπλε, Φίλιπ Ρέσλερ και Γκίντο Βέστερβέλε, θα μιλήσουν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ολι Ρεν, ο υποψήφιος καγκελάριος και πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), Πέερ Στάινμπρουκ, ο πρόεδρος της Γερμανικής Κεντρικής Τράπεζας, Γιενς Βάιντμαν, ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Τζορτζ Οσμπορν και ο υπουργός Οικονομικών και Ανταγωνιστικότητας της Ισπανίας, Λούις ντε Γκίντος.

Στο Βερολίνο βρίσκεται από χθες το βράδυ και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, προσκεκλημένος του Προέδρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Γιόαχιμ Γκάουκ. Οι δύο Πρόεδροι θα κηρύξουν το πέρας της Έκθεσης «ΟΛΥΜΠΙΑ – μύθος, λατρεία, αγώνες», που φιλοξενείται από τον Αύγουστο στον εκθεσιακό χώρο Martin-Gropius-Bau.

Όπως είπε ο κ. Παπούλιας, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη γερμανική πρωτεύουσα θα έχει γεύμα εργασίας με το γερμανό ομόλογό του, κατά το οποίο θα συζητήσουν όλο το εύρος των ελληνογερμανικών σχέσεων.

Eurovision 2024: Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους του Μάλμε κατά της συμμετοχής του Ισραήλ (Video)

GNJlfyMWwAE8Vvi

Eurovision 2024: Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους του Μάλμε κατά της συμμετοχής του Ισραήλ (Video)

«Είμαι φαν της Γιουροβίζιον και ραγίζει η καρδιά μου, αλλά την μποϊκοτάρω». Περίπου 5.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην…