Newsroom

Newsroom

Ζωγραφίζοντας τη δύναμη του ωκεανού…

Samantha Keely Smith

ocean

Μία αφηρημένη αίσθηση του ωκεανού, δοσμένη μέσα από παιχνιδιάρικες συμφωνίες χρωμάτων. Η ζωγράφος Samantha Keely Smith, δημιουργεί αφηρημένα τοπία, που μοιάζουν με τα ατίθασα, στροβιλίζοντα νερά του ωκεανού. Χρησιμοποιώντας ως βάση τη λαδομπογιά διαμορφώνει διαφανή στρώματα χρώματος, που εναλλάσονται με “δυναμικές” πινελιές και μοιάζουν να προκαλούν σαρωτικές κινήσεις κυμάτων και πλημμύρες.

Τα έργα της είναι μεγάλα και επιβλητικά και κοιτάζοντας τα νοιώθει κανείς ολοζώντανη την αίσθηση της κίνησης του ωκεανού, τη μυρωδιά της θάλασσας, τον παφλασμό των κυμάτων.

Παρ’όλο που οι πίνακες φαίνεται να απεικονίζουν αληθινές θαλασσογραφίες, στην πραγματικότητα εμπνέεται από τον εσωτερικό κόσμο του ενστίκτου και των συναισθημάτων για να ολοκληρώσει τις δημιουργίες της.

 

 

 

“Οι εικόνες μου δεν είναι όλες πραγματικές ή εμπνευσμένες από αληθινά μέρη που έχω δει ή εχω επισκεφθεί στο παρελθόν. Στην πραγματικότητα, είναι μέρη που έχω φανταστεί μέσα από το συναίσθημα. Εσωτερικές τοποθεσίες θα τις χαρακτήριζα από την πλευρά μου. Η δύναμη του ωκεανού με βοηθάει να εκφράζω αυτά τα συναισθήματα και νομίζω πως αυτός είναι ο λόγος που στις δημιουργίες μου κυριαρχεί το νερό. Οι ζωγραφιές μου προσπαθούν να περιγράψουν πράγματα που είναι απεριόριστα και νομίζω πως για τους περισσότερους από εμάς, ο ωκεανός είναι κάτι που δεν τελειώνει ποτέ”, ανέφερε σε συνέντευξη στο NeverLazy Magazine.

Δείτε τις φωτογραφίες:

ocean

 

ocean

 

ocean3

 

ocean

 

ocean

 

ocean

 

ocean

 

ocean

 

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

03ca3a5a764245028e814d8eaaf30441 1

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

Αυτή είναι η ιστορία της 32χρονης αθλήτριας του άλματος επί κοντώ.